Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lusin ja Jyrängön koulut jatkanevat Heinolassa

Kouluverkko: Kaupunginhallitus torppasi kaupunginjohtajan esityksen.

Kirkonkylän koulun peruskorjaus ja päiväkodin sijoittaminen koululle maksaisivat seitsemän miljoonaa euroa. Kuva: Sari Asikainen

Heinolan kaupunginhallitus kävi maanantaina pitkän väännön kaupungin kouluverkosta. Hallitus ei lämmennyt kaupunginjohtaja Jari Parkkosen pohjaesitykselle, jossa hän jarrutteli koulujen ja päiväkotien suuria investointeja.

Kaupunginhallitus kallistui samoille linjoille hyvinvointilautakuntaan alunperin tuodun esityksen kanssa.

Mikäli valtuusto hyväksyy hallituksen päätöksen, Satulinnan päiväkotiryhmä ja Lusin koulu jatkavat. Lisäksi Tommola-talossa säilyy esikoulu ja 1.–2.-luokat. Jyrängön koulusta ei päätetty mitään.

Hallitus päätti, että Lusin koulun toiminta päättyy kun kirkonkylän koulun peruskorjaus on valmis. Sen jälkeen lapset siirtyvät kirkonkylän kouluun. He ehtisivät olla tulipalon jälkeen uudelleen rakennetussa Lusin koulussa noin yhdeksän kuukautta.

Lusiin liittyvien päätösten kannalla olivat demarit, pienryhmät ja Kaija Järvinen PaHeesta. Kaupunginjohtajan esityksen puolella olivat Sanna Karppinen (PaHe) sekä Ilkka Jaakkola ja Fuat Wafin kokoomuksesta.

Jyrängön koulun tilannetta katsotaan uudestaan siinä vaiheessa kun rakennus vaatii peruskorjauksen tai suuren investoinnin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.) pitää kouluverkkoa päätöksenteon kannalta vaikeana ja monimutkaisena.

– Toivon, että keskustelu ristiriitaisista asioista jatkuu valtuustoon saakka. Valtuustoon tulee todennäköisesti muitakin esityksiä, hän sanoo.

Valtuusto päättää kouluverkosta lopullisesti joko marraskuun tai joulukuun kokouksessaan.

Lehtimäki toteaa suurista kouluinvestoinneista, että Heinolan talous on ollut hyvässä jamassa verrattuna moneen muuhun kuntaan.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen jätti kouluverkkopäätökseen eriävän mielipiteensä. Hän muistutti, että valtuusto on päätöksillään jo tähän mennessä edellyttänyt päiväkoti- ja kouluverkkoon investointeja 60 miljoonan euron edestä.

– Nämä investoinnit rahoitetaan lainalla, ja laina kaksinkertaistuu tämän valtuustokauden aikana. Nämä investoinnit toteutetaan tilanteessa, jossa vuosittainen syntyvyys on jo laskenut alle sadan lapsen, hän perustelee eriävää mielipidettään.

Parkkonen sanoo, että kiinteistökulujen osuus oppilaskohtaisista menoista nousee huolestuttavan korkeaksi. Hän näkee vaaran, että sopeuttamista on pakko tehdä opetusmenoista.

Kaupunginjohtajan mukaan Heinolan kaupungille aiheutuu päiväkoti- ja kouluverkosta merkittäviä taloudellisia ongelmia useaksi vuodeksi, mitä ei hänestä voida pitää kestävänä taloudellisena ratkaisuna.

Jutun otsikkoa korjattu: Lusin ja Jyrängön koulut jatkanevat. Korjattu Lusiin liittyvien päätösten kannalla olevat.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi