Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

SDP:n Nahkuri: Pääradan kehittäminen tärkeintä

SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Miia Nahkuri pitää pääradan kehittämistä pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen tärkeimpänä liikenneinfrahankkeena. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Nykyisen pääradan kehittäminen on koko Hämeelle ja Suomelle tärkein hallitusohjelman liikenneinfrahanke. Tätä mieltä on SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.). Nahkuri puhui piirin syyskokouksessa Sysmässä lauantaina.

Nahkurin mielestä suunnitellun nopeaa junayhteyden Tampereelle eli niin sanotun Suomiradan tulisi pohjautua nykyiseen päärataan, eikä erilliselle raiteelle ole tarvetta.

– Hämeen kannalta on tärkeää, ettei rakenneta erillistä raidetta, joka ei palvelisi yhtä tehokkaasti pääradan varrella asuvia ja jonka rakentamisen toteutuminen kaavoituksineen kestäisi pitkälti ensi vuosikymmenelle, Nahkuri totesi.

Syyskokouksessa puhunut kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) kehotti Hämettä panostamaan matkailuun.

– Matkailussa ei ole maakuntarajoja, on vain mahdollisuuksia. Toivon että edes elinaikanani Hämeen ja Järvi-Suomen matkailun kunnianhimo nousee Lapin tasolle, Skinnari sanoi.

Lue myös: Maakuntajohtajien suosikki on päärata – lue tärkeysjärjestykset jutun lopusta
Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi