Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ilkivalta lisääntynyt koulujen pihoilla – kuka veti natsilipun koulun lipputankoon Lahdessa?

Kuva: Mostphotos.com

Lahden Launeen koululla liehui natsilippu lauantaina 26. lokakuuta. Luvan kanssa sitä ei kuitenkaan oltu vedetty tankoon.

– Ilkivallantekohan se oli. Sain lauantaiaamuna koulun naapurissa asuvalta puhelun, että koulun pihassa olevassa lipputangossa on natsilippu, Launeen koulun rehtori Esko Taipale sanoo.

Taipale lähti tiedon saatuaan koululle välittömästi. Yksi koululaisten vanhemmista oli jo kuitenkin ehtinyt paikalle ja oli laskemassa lippua alas, kun rehtori saapui koulun pihaan.

– Tekijää ei tiedetä, mutta valvontakameran kuvat ovat vielä katsomatta. Kaikenlaista tässä on nähty vuosien varrella. Mikään ei enää yllätä.

Taipaleen mukaan ilkivalta ja asiaton oleskelu koulujen pihoilla on yleistynyt viimeisten vuosien aikana.

– Joukossa saattaa olla oppilaita, joiden pitäisi olla päivällä koulussa vaan eivät ole. He tulevat paikalle sitten ilta-aikaan. Paljon koulujen pihoilla kokoontuvissa on myös sellaisia entisiä oppilaita, jotka tulevat paikalle autoilla. Parhaimmillaan he tekevät nuotioita, paistavat makkaraa ja juovat olutta, Taipale sanoo.

Nuorisotilat ratkaisuna?

Launeen monitoimitalon rakennustyömaalta tavoitettu Taipale toivoo, että nuorison ajanvietto-ongelmaan keksittäisiin jokin hyvä ja rakentava ratkaisu. Monitoimitaloksi rakennettavaan rakennukseen tulee muun muassa päiväkoti, koulu, nuorisotilat, terveyspalvelut sekä Päijät-Hämeen Ateriapalvelut.

– Uusi koulu näyttää todella hienolta. Parhaillaan tässä pohdimme, että miten rakennusta ja sen ympäristöä voisi suojella ilkivallalta sitten kun se on valmistunut.

Monitoimitalo korvaa nykyisen Launeen koulun, Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan. Monitoimitalon on tarkoitus valmistua ensi kesään mennessä. Rakennusta käyttää tulevaisuudessa noin 1100 lasta ja nuorta.

– Rakennukseen tulee siis myös nuorisotilat, mikä on hyvä asia. Siten nuoria saadaan toivottavasti ohjattua paremmin valvotun ja ohjatun toiminnan pariin, Taipale sanoo.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi