Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Keskustan Lahden kunnallisjärjestö: Soten lähipalvelut saatava omasta kunnasta

Keskustan Lahden kunnallisjärjestö haluaa, että kuntalaiset saavat jatkossakin tarvitsemansa lähipalvelut omasta kunnasta. Kuva: Johanna Erjonsalo

Viikonloppuna kokoontunut Keskustan Lahden kunnallisjärjestö vaatii kannanotossaan, että Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän on palveluverkkoselvityksessään taattava lähipalveluiden saatavuus kansalaisten tarpeen mukaisesti omassa kunnassa. Keskustan mukaan kuntalaisten tulisi saada palvelut tasavertaisesti, yhdenmukaisin kustannuksin ja kohtuullisen matkan päästä.

– Kuntien alibudjetoinnin keinoin suunnittelemat sote-säästöt eivät ole toteutuneet ja nyt yhtymässä on käynnissä laajat lomautus- ja irtisanomistoimenpiteet talouden vakauttamiseksi. Tämä on todellinen uhka päijäthämäläisten palveluiden saatavuudelle, henkilökunnan jaksamiselle ja muutosohjelman toteutukselle, kunnallisjärjestö toteaa.

Lue myös: Miten Pekka Timonen suoriutui ensimmäisestä kaupunginjohtajavuodestaan? ESS kysyi Lahden kaupunginvaltuutetuilta
 

Kunnallisjärjestön mielestä lähiklinikkojen sulkeminen Lahdessa tulee toteuttaa porrastetusti, epäkohtia seuraten ja niitä korjaten. Myös Nastolan palvelut tulee turvata.

– Jo nyt kaupunginsairaalan ympärillä ovat asiakaspaikoitustilat täynnä. Liikenneratkaisut tulee toteuttaa mahdollisen keskittämisen kanssa samanaikaisesti, kunnallisjärjestö huomauttaa.

Keskusta asetti kuntavaalitavoitteita

Keskustan kunnallisjärjestö valitsi syykokouksessaan puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2020. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Vesa-Matti Virtanen ja varapuheenjohtajana Virpi Siltala. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Markku Karjula, Meeri Koivunen, Kari Känkänen, Pekka Niemelä, Esa Rajala, Risto Riihioja, Martti Talja ja Piia Uotinen.

Kunnallisjärjestö asetti myös tavoitteitaan vuoden 2021 kuntavaaleihin. Lahden Keskustan tavoitteena on saada 45 ehdokasta ja lisätä kuluvan kauden neljän kaupunginvaltuutetun määrää.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi