Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pekka Timonen arvioi onnistumisiaan ja epäonnistumisiaan: "Elinvoimaa on edistetty esimerkiksi ympäristöpääkaupunkihankkeessa"

Timonen haluaisi panostaa kaupunkiorganisaation muutokseen ja henkilöstöasioihin. Tavoitteena on parantaa työhyvinvointia ja vähentää poissaoloja.

Pekka Timonen arvioi, että talouden heikot näkymät vaativat ensi vuonna kaupunginjohtajan erityistä paneutumista. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen luettelee pitkän litanian varaumia, ennen kuin suostuu arvioimaan kaupunginjohtaja-aikansa onnistumisia ja epäonnistumisia.

On ensinnäkin muistettava, että kaupunginjohtajan tehtävä on sekä yksilö- että joukkuelaji, mutta ennen kaikkea yhteistoimintaa. Toiseksi Timonen muistuttaa, ettei kaupunginjohtaja aloita työtään tyhjästä, vaan työ on jatkumoa edeltävien kaupunginjohtajien ja monien muiden tekemälle työlle.

– Ja vielä, että kaupunginjohtajan tehtävänä on auttaa organisaatiota onnistumaan. Kaupunginjohtaja on organisaatiota, eikä organisaatio kaupunginjohtajaa varten.

Kun taustatekijät on saatu käsiteltyä, nostaa Timonen alkukautensa onnistumisiksi yhteistyön kehittämisen hyvinvointiyhtymässä, edunvalvonnan sekä elinvoimaan liittyvät onnistumiset.

– Hyvinvointiyhtymä on vienyt aikaa paljon, enemmän kuin etukäteen odotin. Yhteistyö on nyt tiivistynyt ja hyvä niin.

Edunvalvonta on ollut tärkeää siksikin, että Suomeen saatiin uusi hallitus ja hallitusohjelma. Timosen mielestä yhdessä muiden kanssa tehdyssä edunvalvonnassa on edistytty.

– Yliopisto- ja korkeakoulutuksessa kaupungin asema on vahvistunut. Elinvoimaa on edistetty myös esimerkiksi ympäristöpääkaupunkihankkeessa.

Valmistelun taso ja kaupungin suorituskyky nousuun

Pelkkiä onnistumisia ei vuosi ole Timosen mielestä ollut.

– Valmistelun tasoa pitää nostaa. Se on huomio itsellekin. Hyvästä valmistelusta syntyy hyviä tuloksia. Pitää pohtia, miten valmistelua, tiedonkeruuta ja ennakointia saadaan parannettua.

Timonen haluaisi nostaa myös kaupungin suorituskykyä eli sitä, miten organisaatio kykenee omaksumaan tietoa ja muuttamaan tarvittaessa toimintaansa.

– Koko kaupungin organisaation pitäisi pystyä parantamaan itseään ilman että sitä tarvitsee erikseen markkinoida. Pitää olla ennemmin notkea kuin jäykkä.

Ensi vuonna talous nousee vieläkin vahvemmin kaupunginjohtajan agendalle.

– Näkymät ovat huonot niin Lahdessa kuin koko maassa.

Lisäksi Timonen haluaisi panostaa kaupunkiorganisaation muutokseen ja henkilöstöasioihin. Tavoitteena on parantaa työhyvinvointia ja vähentää poissaoloja.

Lue myös: "On ystävät ekoteko asua Lahdessa" - Kaupunginjohtaja väänsi rautalangasta, kuinka hienossa paikassa lahtelaiset asuvat
Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi