Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viisi pukua ja makutuomari mukaan sovituskoppiin – Lahden Iltapuku Outlet -tapahtumassa etsittiin unelmien pukuja

Mekkokauppiaan mukaan suomalaiset seuraavat tarkkaan julkkisten pukeutumistrendejä. Tänä vuonna jyräävät vihreä ja sininen.

Aada Ryth kokeili ensimmäisellä kierroksella viisi vihreää pukua. Mukana makutuomareina olivat mummo Terttu Lök ja äiti Tuire Lök. Kuva: Juha Peurala

Ensimmäistä kertaa Lahteen rantautunut Iltapuku Outlet -myyntitapahtuma toi perjantaina Hennalan Wanhalle Sodelle hypisteltäväksi yli tuhat naisten pitkää iltapukua. Tositarkoituksella liikkeellä olleet ostajat olivat paikalla heti ovien avauduttua, suurin osa oli etsimässä asua vanhojen tansseihin.

– Olen etsinyt pukua jo pitkään netistä. Olen tykästynyt vihreään väriin, kokeilen ehkä myös muutaman mustan puvun, äidin ja mummon kanssa Kotkasta ostoksille tullut Aada Ryth kertoi.

- Vihdoin löytyi puku vanhojen tansseihin, Nelli Junkkari Kouvolasta iloitsi. Kuva: Juha Peurala

Tapahtumassa sai viedä yhteiseen sovituskoppiin kerrallaan viisi pukua ja makutuomarit. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Rythillä oli jo selvä suosikki, mutta hän aikoi kokeilla toiset viisi pukua.

Äiti auttaa ja maksaa

Kouvolalainen Nelli Junkkari oli samalla asialla. Hän kertoi stressaavansa puvun löytämisestä, koska kaikilla kavereilla on jo vanhojenpäivän puvut. Hän oli käynyt äitinsä kanssa samassa tapahtumassa Helsingissä, mutta ihmisiä oli liikaa ja parhaat puvut menivät nopeasti. Lahdesta puku lopulta löytyi.

– Nyt on nätti puku. Se oli päällä ihan erilainen kuin henkarissa. Enää etsitään siihen sopivat kengät. Mummon krimiturkki on jo valmiina odottamassa. Minun roolini on ollut auttaa ja maksaa, äiti Susanna Poikolainen naurahti.

Tanssiaismekkojen lisäksi valikoimasta löytyi myös akateemisiin tilaisuuksiin ja gaalailtoihin sopivia pukuja. Sellaista metsästi Vihdistä asti ajellut Sade Iyare, jonka mielestä iltapuvun etsiminen on vaikeaa.

Sade Iyare etsi asua miehensä yrityksen gaalailtaan. Hän toivoi, että muilla ole samanlaista pukua. Kuva: Juha Peurala

– Haluan jotain näyttävää ja yksilöllistä. Värinä voi olla punainen tai vihreä, Iyare visioi rekkien välissä.

Kisaa puvuista

Tapahtuman toinen puuhanainen, Outletin mekkokauppias Marika Mansikkamäki on joskus nähnyt naisten käyvän suosituimmista iltapuvuista kilpailua.

– Jonkun sukulainen on istunut ja varannut pukua, kun päähenkilö on jahkaillut päätöstään kolmatta tuntia. Sellainen kuuluu melkein asiaan, Mansikkamäki sanoo.

Iltapuku Outlet -tapahtumassa oli yli tuhat pitkää iltapukua. Kuva: Juha Peurala

Iltapukujen trendivärit vaihtelevat vuosittain, tänä vuonna suosituimpia ovat olleet siniset ja vihreät puvut. Vaaleat värit pitävät sitkeästi pintansa.

– Suomalaiset katsovat aika tarkkaan, mitä Kardashianin siskoksilla tai julkkiksilla on punaisella matolla päällä. Vanhanajan suuret iltapuvut ovat väistymässä kapeampien tieltä. Nyt halutaan halkioita ja kerroksellisia helmoja, Mansikkamäki arvioi.

Hannu Hepolehto epäili, että suuri valikoima voi vaikeuttaa päätöksen tekemistä. Kuva: Juha Peurala

Naisvaltaisessa tapahtumassa näkyi muutamia miehiäkin. Kotkalainen Hannu Hepolehto oli tuonut tyttärentyttären vanhojentanssipuvun ostoksille.

– Pukuja on täällä ihan liikaa. Se vaikeuttaa päätöksen tekemistä. Minusta vihreät puvut ovat aika nättejä, Hepolehto jutteli.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi