Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Postilakko tulee - PAU:n Lahden osaston pääluottamusmies: väki on valmiina taistelemaan

Lahden seudulla lakon piirissä on noin 300 työntekijää jakelualueilla ja lisäksi 25 työntekijää Lahden Kujalan käsittelykeskuksessa. Kuva: Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Postin lakko alkaa ensi maanantaina, kertoi Posti ja logistiikka-alan unioni PAU torstaina. PAUn mukaan valtakunnansovittelijan johtama neuvottelu päättyi tuloksettomana ja sovitteluja jatketaan vasta ensi keskiviikkona.

Neuvotteluissa ei liiton mukaan edistytty, eikä valtakunnansovittelijalla ollut edellytyksiä jättää sovintoesitystä.

Lahden seudulla lakon piirissä on noin 300 työntekijää jakelualueilla ja 25 työntekijää Lahden Kujalan käsittelykeskuksessa.

Pääluottamusmies Heidi Rantasen mukaan sopimuksen syntymistä toivottiin viimeiseen asti.

– Työehtojen heikennysesitykset ovat kuitenkin niin suuria, että siinä mielessä lakko ei ole yllättävä. Se on meiltä viimeinen keino yrittää vaikuttaa asiaan, ja väki on valmiina taistelemaan, Rantanen sanoo.

Lahden seudulla valtaosa Postin työntekijöistä kuuluu liittoon, ja viime aikoina PAU on saanut myös uusia jäseniä täältä.

– Epätietoisuus ja uhka jopa 30 prosentin palkanalennuksista on aiheuttanut paljon stressiä. Monet ovat miettineet, miten ihmeessä selviävät, jos palkka laskee paljon.Työntekijöitä on myös lähtenyt opiskelemaan ja useita on irtisanoutunut.

Lakon ulkopuolelle on rajattu kaikki turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät lähetykset. Heidi Rantanen korostaa, että vaikkapa leikkauskutsua odottavien ei tarvitse olla huolissaan kutsun saapumisesta.

– Hoidamme esimerkiksi kaikki sairaalakirjeet, ruokakuljetukset ja hoivatarvikkeiden kuljetukset sekä passi- ja viisumilähetykset.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi