Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuhansien verisuonten avaaja sai tunnustuksen - Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän lääkärille erittäin harvinainen täysjäsenyys arvostetussa klubissa

Kardiologi Tomi Kaukonen sai täysjäsenyyden arvostettuun EuroCTO Clubiin. Kuva: Hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimenpidekardiologian osastonylilääkärinä työskentelevä Tomi Kaukonen on valittu ensimmäisenä suomalaisena kardiologina arvostetun EuroCTO Clubin täysjäseneksi.

Huomionosoitus on sangen merkittävä, sillä EuroCTO Clubin täysjäsenyys myönnetään ainoastaan erittäin tiukoin kriteerein. Jotta täysjäsenyyden voisi saada, kardiologin on tehtävä muun muassa yli 300 sepelvaltimoiden totaalisten tukosten pallolaajennusta noin 50 operaation vuosivauhdilla, jotta klubissa katsotaan, että osaaminen, taito ja tekniikka ovat riittävällä tasolla.

Kroonisesti kokonaan tukkeutuneiden sepelvaltimoiden avaamista pallolaajennuksella pidetään yhtenä vaativimmista kardiologian toimenpiteistä. Aiheeseen on perehtynyt Suomessa ainoastaan parikymmentä lääkäriä.

Kokonaan tukkeutuneiden sepelvaltimoiden pallolaajennuksia tehdään Suomessa vuosittain noin 500. Kaukonen tekee näistä 70. Yhteensä hän on operoinut uransa aikana noin 350 totaalitukosta. Tavanomaisia pallolaajennuksia hän on tehnyt noin 3 000 potilaalle.

– Voisi siis sanoa, että totaalitukoksien avaaminen pallolaajennuksella on ihan oma, harvinaisempi erityislajinsa, joka siksi myös vaatii erityistä perehtyneisyyttä.

Kansainvälisesti merkittävä tunnustus

Kaukosen saama täysjäsenyys on kansainvälisestikin merkittävä.

– Tunnustus on samalla arvokas huomionosoitus koko Päijät-Hämeen keskussairaalan kardiologiselle osaamiselle ja pitkäjänteiselle kehitystyölle, mikä tulee koitumaan koko maakunnan väestön hyödyksi, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Juhani Sand sanoo.

Kaukonen on työskennellyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä vuodesta 2008 saakka. Hän kiittelee saamaansa mahdollisuutta kehittyä.

– Sillä on iso merkitys, että esimies antaa mahdollisuuden kehittää ammattitaitoaan ja kannustaa oppimaan uutta.

EuroCTO Club on kroonisesti kokonaan tukossa olevien sepelvaltimoiden pallolaajennustoimenpiteeseen liittyvän tutkimuksen, koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijayhteisö.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi