Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaisilta lähes 70 ehdotusta ympäristöpääkaupunkivuoden hankkeiksi

Rahoitettavilta ideoilta edellytetään sitoutumista ympäristöystävälliseen toimintaan ja asukkaiden osallistamiseen. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelaiset osallistuivat ennätyksellisen ahkerasti ympäristöpääkaupunkivuoden hankkeiden ideointiin. Määräaikaan mennessä ehdotuksia tuli kaikkiaan 69. Ideoita tuli yrittäjiltä, senioreilta, yhdistyksiltä, taiteilijoilta ja urheiluseuroilta, Lahden kaupunki kertoo lähettämässään tiedotteessa.

Ideat liittyvät Lahden järjestämään kilpailuun, jossa kaupungin asukkaat, yhdistykset ja yritykset saivat ehdottaa ideoita ja suunnitelmia toteutuksesta Lahden ympäristöpääkaupunkivuotena.

Jaettavana on yhteensä 40 000 euroa. Tukea oli haettavissa hankkeille, jotka tukevat yhteisöllisyyttä, osallisuutta tai luonnon monimuotoisuutta. Lisäksi toivottiin ideoita talvisista tapahtumista tai tekemisistä, jotka edistävät kestävää liikkumista tai lisäävät asukkaiden tai ympäristön hyvinvointia.

Rahoitettavia ideoita tuli kaikkiaan 280 000 euron edestä ja valintaraati kehui ehdotuksia hyviksi. Rahoitettavaksi valittavien ehdotusten kriteerinä on, että hakijan on sitouduttava ympäristönäkökulmaan ja asukkaiden osallistamiseen. Lisäksi valintaraati painottaa vaikuttavuutta. Raati on pisteyttänyt ideat ja tekee päätöksen tuettavista hankkeista joulukuun aikana.

– Asukkaiden, yritysten ja yhdistysten ideoimat projektit ja tapahtumat alkavat näkyä Lahdessa heti alkuvuodesta 2020. Nyt rahoitetut projektit on tarkoitus toteuttaa heinäkuun loppuun mennessä, tiedotteessa sanotaan.

Lahden ympäristöpääkaupunki-hankkeen ohjelmajohtajan Saara Vauramon mukaan vastaavaa asukastoimintaa aiotaan tukea myös tulevaisuudessa.

Lahti valittiin kesäkuussa Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021. Lahden vahvuuksia kilpailussa oli muun muassa asukkaiden osallistaminen, kiertotalous ja vesiensuojeluratkaisut.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi