Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Miljonäärien määrä laski Päijät-Hämeessä – vain kolme naista pääsi miljoonakerhoon

Kemppi oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama pääsee tuloillaan miljoonakerhoon. Kuva: Sami Lettojärvi

Hyvin menee, mutta ei aivan niin hyvin kuin aiemmin – jos mittarina on miljoonatuloisten määrä Päijät-Hämeessä.

Paikallisten miljoonatuloisten määrä laski viime vuoden verotiedoissa 17:een, kun heitä toissa vuonna oli 26. Vuoden 2017 verotustiedoissa miljoonatuloisten määrä olikin ennätysmäisen suuri.

Jos viime vuoden tulolistalta lasketaan mukaan myös vajaan miljoonan tulot keränneet, nousee miljoonatuloisten määrä 21:een.

Eniten ansainneiden tulot laskivat toissavuodesta. Viime vuonna kymmenen eniten ansainneen yhteenlasketut tulot olivat Päijät-Hämeessä "vain" 25,7 miljoonaa euroa, kun ne toissa vuonna olivat lähes 33 miljoonaa euroa. Luvuissa ovat mukana sekä ansio- että pääomatulot.

Miljonäärien joukoon ylsi viime vuoden tuloilla vain kolme naista: Anneli Kari ja Aino Paaso ja Teresa Kemppi-Vasama.

Eniten ansio- ja pääomatuloja keräsi lahtelainen Pär-Gustaf Relander lähes 4,5 miljoonan euron tuloillaan. Suurin osa hänen tuloistaan eli 4,38 miljoonaa euroa on pääomatuloa.

Relander kuuluu vanhan lahtelaisyrityksen, Polttimon omistajasukuun. Vuosi sitten hän oli tulotilaston seitsemäs noin 1,5 miljoonan euron tuloillaan. Relander on yksi niistä seitsemästä yli 100 000 euroa ansainneesta päijäthämäläisestä, joiden tietoja verottaja ei luovuttanut sähköisesti medialle journalistiseen käyttöön. Tiedot ovat kuitenkin julkisia, ja ne saa verotoimiston asiakaspäätteeltä.

Kymmenen suurituloisimman joukossa on Relanderin lisäksi tuttuja nimiä: Keijo Kopra ja Hannu Laakkonen. Kopra on Versowoodin omistajasuvun teollisuusneuvos ja Laakkonen on ravivalmentaja, joka kuuluu Laakkosten liikemiessukuun.

Tatu Hartikainen, Pasi, Veijo ja Aino Paaso sekä Mikko Kannisto ovat viime vuonna keränneet miljoonatulot yrityskaupoilla.

Sadan suurituloisimman listalla esiintyy eniten Kemppejä. Listoilla ovat Kemppi oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasaman lisäksi Antti, Nina, Jouko, Kari ja Hannu Kemppi.

Sadan suurituloisimman joukkoon pääsi Päijät-Hämeessä viime vuonna 301 015 euron tuloilla. Toissa vuonna luku oli hieman suurempi eli 355 980 euroa ja sitä edeltävänä vuonna 288 000 euroa.

Suurituloisimmista valtaosa on edelleen miehiä. Suurituloisimmat ovat melko iäkkäitä, keskimäärin 62-vuotiaita, kuten edellisvuonnakin.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi