Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Meidän juttu: Alpine Quilters Gruppe -tilkkutyöryhmä vieraili Lahdessa

Ystävyyskaupunkien tilkkuharrastajien yhteistyö on jatkunut muutaman vuoden. Kuva: Pirjo Varumo

Torstaina 26.9.2019 saapui Lahden tilkkukillan vieraaksi kymmenkunta Alpine Quilters Gruppe -tilkkutyöryhmän jäsentä Lahden ystävyyskaupungista Garmisch-Partenkirchenistä.

Perjantaina tutustuimme yhdessä vieraittemme kanssa kaupungintaloon. Vierailun aikana Henna Eskonsipoo-Bradshaw kertoi kaupungin historiasta, teollisuudesta, kulttuurista ja urheilusta. Saimme myös tutustua European Green Capital 2021 pystiin. Lopuksi nautimme kaupungin tarjoaman lounaan kaupungintalon ravintola Tyrmässä.

Vieraat osallistuivat lauantaina aikuiskoulutuskeskuksessa järjestetyille Lahden seudun Tilkkukinkereille. Päivän aikana kuultiin mm. tekstiilitaiteilija Helena Vaarin alustus kirkko- ja taidetekstiileistä sekä opeteltiin pop-up-pajoissa erilaisia tilkkutyö- ja kirjontatekniikoita. Tilkkukinkerit-tapahtumaan osallistui nelisenkymmentä tilkkutöiden harrastajaa Lahdesta, Hollolasta, Sysmästä ja Garmisch-Partenkirchenistä.

Lauantaiaamuna 28.9. avattiin ”Ystävyyden tilkkuja” -näyttely aikuiskoulutuskeskuksen 2. kerroksessa. Tilkkutöitä ovat ommelleet lahtelaiset ja hollolalaiset tilkkutöiden harrastajat sekä ystävämme Garmisch-Partenkirchenistä.

Saksalaisten vierailun aikana tutustuimme myös hiihtomuseoon, jossa pääsimme testaamaan taitojamme mäkihypyssä ja ampumahiihdossa. Museosta jatkoimme matkustajasatamaan, jossa vierailimme käsityöliike Ulpukassa ja nautimme kahvit Karirannan kahvilassa. Läksiäisillallisen söimme ravintola Kommodorissa syksyn ruskan kultaamassa Myllysaaressa.

Ennen vieraiden kotimatkaa maanantaina 30.9 keskustelimme yhteistyön jatkosta. Sovimme alustavasti vastavierailusta Garmisch-Partenkircheniin syksyllä 2021.

Lahden ja Garmisch-Partenkirchenin kaupungeilla on pitkät perinteet ystävyyskaupunkitoiminnasta. Sen sijaan omaehtoinen ruohonjuuritason yhteistyö tilkkuharrastajien kesken on toiminut vasta muutamia vuosia. Yhdeksän tilkkuilijaa Lahden tilkkukillasta vieraili lokakuussa 2017 Garmisch Partenkirchenissä Alpine Quilters Gruppe -ryhmän kutsumana. Samaan aikaan oli kutsuttu myös ranskalaisen ystävyyskaupunki Chamonix’in tilkkuilijoita töineen laajaan tilkkutyönäyttelyyn.

Tilkkutyöt ovat kansainvälisyyttä parhaimmillaan!

Lue myös: Kaipaatko tietoa vanhan talon kunnostamisesta? Orimattilan taidemuseon näyttely perehtyy aiheeseen
Pirjo Varumo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi