Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ikaalisten kylpylän keittiöpäällikkö avautui somessa asiakkaiden jättämästä älyttömästä ruokahävikistä, mutta osataan sitä Lahdessakin: nelihenkisen perheen pizzat, hodarit ja lihapullat jäivät lautasille

ESS:n lukija lähetti kuvan siitä, mitä nelihenkisen perhe jätti käyntinsä jälkeen lautasille ruokailtuaan Lahden Launeella sijaitsevan ravintolan noutopöydässä. Syömättä jäi ainakin pitsaa, lihapullia ja hodareita.

Keittiöpäällikkö Aki Koivuniemen julkaisu Ikaalisten Kylpylän hotelliaamiaisen ruokahävikistä on herättänyt sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua. Buffet-aamiaisella ruokaa hamstrataan lautaselle liikaa ja suuri osa siitä jää syömättä.

Koivuniemen mukaan esimerkiksi yhtenä päivänä jäi aamiaisen buffet-pöydästä ja valmistuksesta hävikkiä vain 3,5 kiloa, kun taas lautashävikkiä syntyi samana päivänä 43 kiloa.

Koivuniemen postaus on kerännyt Facebookissa yli 15 000 reaktiota ja sitä on jaettu yli 7 000 kertaa.

Ruokahävikki kiinnostaa myös Etelä-Suomen Sanomien lukijoita. Lukija lähetti kuvan nelihenkisen perheen jättämästä ruokahävikistä Lahden Launeella sijaitsevan ravintolan noutopöydästä. Syömättä jäi ainakin runsaasti pitsaa, lihapullia ja hodareita.

Nimimerkki Anneli puolestaan kirjoittaa ESS:n Näppis-palstalla näin:

"Ruokahävikki vähenee punnituilla itsepalveluannoksilla. Kokemukseni Askon alueen työpaikka- ja asiakaslounaalta sekä K-market Hollolan salaattibaarista. Maksu annoksen painon mukaan on myös oikeudenmukainen."

Mitä sinä ajattelet tästä aiheesta? Millä tavoin sinä vähennät ruokahävikkiä? Tuleeko noutopöydästä ladattua liikaa ruokaa lautaselle, etkä jaksakaan syödä kaikkea?

Tarja Koljonen 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi