Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hovioikeus: Bussifirma antoi potkut perusteettomasti, maksettava korvauksena vuoden palkka

Lehtimäen Liikenne hävisi irtisanomisriidan hovioikeudessa. Kuva: Vesa Tapiola

Itä-Suomen hovioikeus katsoo Lehtimäen Liikenteen päättäneen erään työntekijän työsuhteen perusteettomasti. Se kumosi Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion, jolla työntekijän kanne bussifirmaa vastaan oli hylätty.

Yhtiö oli keväällä 2016 irtisanonut työntekijän, joka oli ollut tapaturman vuoksi yhtäjaksoisesti yli vuoden sairauslomalla, eikä työkyky ollut palautumassa.

Irtisanottu työntekijä valitti hovioikeuteen. Hänen mukaansa hänen ja työterveyslääkärin yhteinen näkemys oli, että työkyky palautuu kesään 2016 mennessä.

Työntekijän mukaan työnantaja ei järjestänyt työkyvyn arvioimiseksi toista neuvottelua kuten oli sovittu, vaan irtisanoi työsuhteen.

Hovioikeudessa yhtiön edustaja kertoi ennen irtisanomista keskustelleensa työterveyslääkärin kanssa. Lääkäri oli kertonut, ettei työkyvyssä ollut odotettavissa äkillistä paranemista ja että työntekijä on mahdollista irtisanoa. Näin sitten tehtiin.

Hovioikeuden mielestä ei ole uskottavaa, että lääkäri olisi kertonut yhtiön edustajalle tietosuojan piiriin kuuluvaa asiaa ilman työntekijän suostumusta. Oikeus toteaa lisäksi, ettei työnantaja ollut kuullut työntekijää ennen irtisanomista.

Työntekijä väitti, että potkujen taustalla olisi ollut erimielisyyttä ja kiusaamista. Yhtiön mukaan väite ei pidä paikkansa.

Hovioikeus velvoitti yhtiön maksamaan irtisanotulle työntekijälle tämän vaatiman 12 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen sekä korvaamaan 13 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi