Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Työttömyys väheni Hämeessä koko maata nopeammin – korkein työttömyysaste yhä Lahdessa

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE.toimistoon syyskuun aikana lähes 2 900 eli 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kuva: Jenny Mäkinen

Työttömien määrä väheni edelleen Hämeen ely-keskuksen kuntien alueella syyskuussa. Työttömiä työnhakijoita alueella oli syyskuun lopulla yhteensä 16 087.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni Hämeen maakunnista Hämeessä seitsemän prosenttia ja Päijät-Hämeessä kuusi prosenttia. Lasku oli molemmissa maakunnissa maan keskiarvoa (3 %) nopeampaa.

Alueen korkein työttömyysaste on edelleen Lahdessa (12,4 %), Heinolassa (12 %) ja Hartolassa (11%). Matalin työttömyysaste Hämeen ely-keskuksen alueella on Hausjärvellä (4,3 %) ja Lopella (4,4 %).

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli syyskuun lopussa 13 prosenttia ja ulkomaalaisten työttömien osuus ulkomaisesta työvoimasta oli 22,9 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työhakijana olleita oli syyskuun lopussa 4 634, mikä on 21 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kokoaikaisesti lomautettuna oli syyskuun lopussa 516 henkilöä, mikä on 49 enemmän (10 %) kuin edellisvuonna. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 251 eli 79 vähemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon syyskuun aikana lähes 2 900 eli 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista 87 prosenttia oli yrityksissä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden (837), rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (577) ja muiden työntekijöiden (452) ammattiryhmissä.

Työpaikkoja täytettiin runsaat 1 700, joista 63 prosenttia työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Tarja Koljonen
tarja.koljonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi