Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Gallup: Liikutko mielestäsi jo nyt tarpeeksi? Entä uskotko uusiin liikuntasuosituksiin?

UKK-instituutti julkaisi maanantaina uudet liikuntasuositukset. Niiden mukaan liikkumisen ei tarvitse kestää vähintään 10 minuuttia kerrallaan, vaan jopa askeleet kahvikupin hakemiseksi ovat hyväksi. Periaate on liikkua mahdollisimman usein. Reipasta hikiliikuntaa ja lihaskunnon ylläpitoa suositellaan silti edelleen.

Keijo Kinnunen Kuva: Mirja Hussain

Keijo Kinnunen, Hollola

Minulla on liikkuva työ. Siinä tule päivittäin kävelyä monta kilometriä. Eilen aloitin kuntosalilla, se on hyvää vastapainoa. Hyötyliikuntaa saa, kun lapset juoksuttavat. Uusien suositusten 10 sekuntia liikuntaa kerralla on minusta liian vähän.

Leena Mägi Kuva: Mirja Hussain

Leena Mägi, Hollola

Saan arkiliikuntaa, kun pyöräilen tai kävelen työhön 3-4 kilometriä suuntaansa. Lisäksi käyn uimassa kerran viikossa ja nyt aloitin joogan ja zumban. Tämä on ihan maksimimäärä. Uudet suositukset ovat armeliaita, uskon että se kannustaa liikkumaan.

Eeva Westerfield Kuva: Mirja Hussain

Eeva Westerfield, Lahti

Työni on enimmäkseen istumatyötä, mutta pienen lapsen kanssa saa tehokasta arkiliikuntaa. Lisäksi kävelen töihin ja lastenvaunujen kanssa lenkillä sekä kerran viikossa uimassa. Uskon, että pienetkin liikuntahetket auttavat. Liike on lääke.

Rani El-Ghaoui Kuva: Mirja Hussain

Rani El-Ghaoui, Lahti

Käyn salilla aina kun on aikaa, ehkä kolme kertaa viikossa. Kävelen koulumatkan ja koulussa ravaan huvikseni portaita ylös alas tauolla kolme kertaa päivässä. Se riittää. Talvella laskettelen.

Juliaana Räsänen Kuva: Mirja Hussain

Juliaana Räsänen, Hollola

Käyn kuntosalilla 2–3 kertaa viikossa, pyöräilen kouluun joka päivä ja koulussa liikun portaissa. Talvella laskettelen. Nukun myös tarpeeksi, yhdeksän tuntia yössä. Uusi suositus liikkua 2-3 kertaa viikossa on minusta oikea.

Pentti Malm Kuva: Mirja Hussain

Pentti Malm, Hollola

Teen osa-aikaisesti jakelutyötä. Käyn liikuntaryhmässä kerran viikossa ja käytän hyväksi kaikki tilaisuudet liikkua. Uudet suositukset auttavat tekemään. Olen mukana vanhusneuvostossa, houkuttelen pikku vinkeillä vanhuksia liikkumaan. Uni tulee hyvin, kun liikkuu.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi