Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymä vakinaisti toimialapomon ilman julkista hakua – "Päätös ei ollut demokraattinen", katsoo työntekijä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä virtaviivaistaa terveys- ja sairaanhoitopalveluiden hallintoa: kolme tulosaluejohtajan virkaa sekä keskussairaalan johtajan virka lakkautetaan.

Terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtajan Juhani Sandin virka muuttuu ensi vuoden alussa vakinaiseksi. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä virtaviivaistaa terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialan hallintoa. Toimialajohtajan virka muutetaan vakinaiseksi, mutta samalla kolme tulosaluejohtajan virkaa sekä keskussairaalan johtajan virka lakkautetaan.

Maanantaina kokoontunut yhtymähallitus nimitti toimialajohtajan virkaan Juhani Sandin, joka on hoitanut tehtävää runsaan kahden vuoden ajan. Sandin virka on ollut määräaikainen maakunta- ja sote-uudistukseen liittyneiden keskeneräisten lakiesitysten vuoksi.

Sand valittiin vt. toimialajohtajaksi Kati Myllymäen jätettyä yhtymän kesällä 2017. Valinnassa ei käytetty tuolloin eikä nytkään julkista hakua. Kaikkia menettely ei ole miellyttänyt.

– Päätös ei ollut demokraattinen. Näin tärkeä tehtävä olisi pitänyt laittaa julkiseen hakuun ja etsiä paras mahdollinen osaaja, katsoo yhtymän pitkäaikainen työntekijä, joka haluaa esiintyä jutussa nimettömänä.

Julkista hakua harkittiin

Toimialajohtajan viran julistamista haettavaksi harkittiin, kertoo yhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola. Hänen mukaansa yhtymällä oli velvollisuus selvittää mahdollisuuksia tarjota Sandille toista tehtävää, kun tämän vakituinen virka (keskussairaalan johtaja) lakkautettiin syksyn yt-menettelyn päätteeksi.

Erhola huomauttaa, että Sand on hoitanut toimialajohtajan tehtävää varsin pitkään.

– Taustalla vaikutti myös se, että kun on ollut hirveän tuulista ja turbulenttia, hän on tehtäväänsä hyvin, ansiokkaasti ja rauhallisesti hoitanut.

Lue myös: Tehy selvittää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvottelujen laillisuutta
 

Yhtymähallituksen puheenjohtajan Kari Lempisen (sd.) mukaan johtajahakua ei haluttu käynnistää muutostilanteen keskellä.

– On kehittämiskohteita ja palveluverkkoa. Haku ei sovi siihen saumaan. Ihmisiä ei hetkessä saa töihin.

Lempisen mukaan Sandilla on toimialajohtajan tehtävään tarvittavaa osaamista ja ammattitaitoa.

– Vielä tarvitaan vähän räväkkyyttä, reippautta ja raikkautta.

Sand hakenut Tampereelle

Sand on hakenut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virkaa, jonka täyttämisestä on määrä päättää marraskuussa. On siis mahdollista, että vakinaiseksi valittu johtaja jättääkin hyvinvointiyhtymän pian.

– Aina sellainen riski on olemassa. Juhanihan asuu Pirkanmaalla, ja sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virka on varmasti monessakin mielessä houkutteleva. Jos hän tulee sinne valituksi, sitten katsotaan, miten edetään, Erhola sanoo.

Lempisen mukaan Sandilla on ollut kysyntää "eri puolille".

– Emme halunneet laskea häntä pois, koska hän tuntee erityisesti erikoissairaanhoidon ja myös perusterveydenhuollon. Jos olisi tullut jotain muita ratkaisuja, varmaan olisimme menettäneet hänet.

Hyvinvointiyhtymä tiedotti yt-menettelyn tuloksesta lokakuun alussa. Tiedotustilaisuudessa asiasta kertoivat toimitusjohtaja Marina Erhola sekä toimialajohtajat Ismo Rautiainen, Mika Forsberg, Juhani Sand ja Jouni Peltomaa. Kuva: Katja Luoma

Kymmenen kunnan kaikista sote-palveluista vastaava hyvinvointiyhtymä on toiminut nykymuodossaan vuoden 2017 alusta alkaen. Yhtymän johdossa henkilöt ovat vaihtuneet tiuhaan.

Elokuussa työnsä aloittaneen Erholan mukaan tilanne on "hyvin haastava".

– Meidän täytyisi päästä vakaammalle ja vakituisemmalle pohjalle ylimmissä viranhaltijoissa. Käsillä on vaikeita ja isoja asioita, joita viedään eteenpäin. Jatkuvuus on tarpeen.

Yhtymän avulla oli tarkoitus hillitä sote-menojen kasvua, mutta tässä ei ole onnistuttu. Tänä vuonna alijäämää on tulossa 39 miljoona euroa.

Pitkäaikaisen työntekijän mielestä yhtymässä on toistettu samoja virheitä uudestaan.

– Miten paljon toimitusjohtajien jatkuva vaihtuminen ja toimialajohtajien kokemattomuus selittää yhtymän hankalaa taloustilannetta, työntekijä kysyy.

Lempinen ei allekirjoita väitettä yhtymän toimialajohtajien kokemattomuudesta.

– Yhtymää lähdettiin viemään vauhdilla eteenpäin, mutta seuraavat kaksi vuotta olivat vähän rauhallisempaa vaihetta. Jos peruutuspeiliin katsotaan, poliittisella ja operatiivisella johdolla on tarkastelun paikka.

Yhtymä päätti yt-neuvotteluiden päätteeksi 250 henkilötyövuoden vähentämisestä. Erholan mukaan yhtymän akuutti kriisi on nyt saatettu seuraavaan vaiheeseen.

– Työtä ja tekemistä on hirveästi. Toivoisin, että pääsisimme normaaliin työskentelyyn. Eteenpäin mennään ja sisäinen yhteistyö on varsin hyvää.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi