Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuhannen ämpärin tilaus, kaksi vuokratilaa ja puutarhuri neuvomassa – kannabiskasvattajille pitkät rangaistukset

Kouvolalainen mies tilasi viime vuoden syksyllä peräti tuhat muoviämpäriä. Ne jäivät omaan käyttöön palvelemaan kannabiskasvien kasvatusta.

Iitissä paljastui satojen kasvien huumekasvattamo, jolle hollolalaismies oli tarjonnut asiantuntemustaan Kuva: Poliisi

Ämpäreitä tarvitaan suuria määriä muulloinkin kuin myymälän avajaisissa asiakkaita houkuttelemaan.

Kouvolalainen mies tilasi viime vuoden syksyllä peräti tuhat muoviämpäriä. Ne jäivät omaan käyttöön palvelemaan kannabiskasvien kasvatusta.

Mies järjesti kasvatusta varten tilat Kouvolasta ja Iitin Kausalasta. Poliisin tullessa paikalle Kouvolassa oli kasvamassa 61 kasvia ja 168 tainta. Kiinteistön omistaa kouvolalaisen entinen kumppani.

Kausalassa viljelmä oli tuntuvasti suurempi, se käsitti 761 kasvia. Niistä olisi ollut saatavissa 19 kiloa marihuanaa. Kasvattamo sijaitsi vuokrahallissa.

Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan kasvattamot olivat rakenteeltaan ammattimaisia. Itse kasvatustoiminnassa oli kuitenkin ongelmia. Kouvolalainen sai apua Hollolassa asuvalta puutarhurilta.

"Vain ohikulkumatkalla"

Hollolalainen kiisti huumausainesyytteen. Hän kertoi käyneensä Kouvolan-kasvattamolla ohikulkumatkalla, Iitissä ei senkään vertaa.

Käräjäoikeus oli eri mieltä. Sen mielestä hollolalainen oli paitsi itse hoitanut kasveja, myös asiantuntemuksensa avulla valvonut ja kouluttanut muita siihen.

Oikeus tuomitsi kouvolalaisen Johnny Pertti Allan Nymanin (s. 1971) ja hollolalaisen Harri Olavi Loipon (s. 1967) kummankin kolmesta huumausainerikoksesta yhteiseen 6 vuoden vankeusrangaistukseen. He olivat olleet teot tehdessään ehdonalaisessa vapaudessa.

Lue myös: Poliisille vihjeitä kannabiskasvattamosta, mutta kotietsinnässä vesiperä – ja etsintä oli lainvastainen, katsoi oikeus
 

Miesten hallussa oli ollut lisäksi 600 grammaa amfetamiinia.

Kaksi muuta kasvattamiseen osallistunutta tuomittiin yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Nelikon on korvattava yhteisvastuullisesti valtiolle rikoksentekopaikkana käytetyn Kouvolan-kiinteistön arvona 20 000 euroa ja Iitin-kiinteistön osittaisena arvona 30 000 euroa. Lisäksi heidän on maksettava valtiolle huumausaineen myynnistä saatuna rikoshyötynä noin 31 000 euroa.

Kaikki syytetyt ovat valittaneet tuomiosta hovioikeuteen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi