Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

30 vuotta avantouintia harrastanut Sivi Kähkönen ensikertalaisille - "Huutaakin saa!"

Talviuintiharrastus tarjoaa myös sosiaalisia kohtaamisia ja tuo uusia ystäviä, kertoo Sivi Kähkönen. Kuva: Minni Salminen

Talviuintiharrastuksen 80-luvulla aloittanut Lahden Avantouimareiden Sivi Kähkönen toimii yhdistyksen jäsenvastaavana. Hän myös huolehtii Mytäjäisten uintipaikan toiminnasta ja siisteydestä.

Kähkönen on ehtinyt tavata vuosein varrella lukuisia aloittelijoita. Tällä hetkellä Lahden Avantouimareihin liittyy jäseniä yhdestä kuuteen jäsenen päivävauhtia.

- Olen aina sanonut, että huutaakin saa, jos siltä tuntuu. Ei ole mitään rajaa, miten sinne menee. Se on pääasia, ettei lähde heti ensimmäiseksi uimaan mihinkään pitkälle, ettei tule jälkikylmyyttä, neuvoo Kähkönen.

Talviuimarin pitää muistaa myös hengittää.

- Sehän vähän salpaa hengitystä aloittelijalla ensin. Kannattaa aluksi kastautua kaulaa myöten ylös ja alas. Siinä on helppo puuskuttaa sitä ulos- ja sisäänhengitystäkin samalla.

Kuuntele Sivi Kähkösen haastattelu. Hän kertoo kertoi Radio Voimalla rakkaasta harrastuksestaan, ja mahdollisuudesta aloittaa uusi hyytävä harrastus Lahdessa.

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi