Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan tilinpäätösennuste 3,9 miljoonaa euroa miinuksella – lakkautus uhkaa viittä koulua ja päiväkotia

Tiilikankaan koulu yhdistettäisiin esityksen mukaan Salpakankaan kouluun. Kuva: Janne Ranne

Hollolan kunnan ensi vuoden talousarvion yhteydessä on valmisteltu virkamiestyönä palveluverkkoesitystä, joka karsisi ja yhdistäisi useita Hollolan päiväkoteja ja kouluja vuoden 2020 elokuusta alkaen. Lopettamisuhan alla ovat Paimelan päiväkoti ja koulu, Hiekkalinnan päiväkoti, Hälvälän koulu sekä Tiilikankaan koulu.

Palveluverkkoesityksessä esitetään, että Paimelan päiväkodin ja koulun toiminta yhdistettäisiin Kalliolan päiväkotiin ja kouluun. Yhdistämisen seurauksena Paimelan koulu lakkautettaisiin. Niin ikään Hiekkalinnan päiväkodin toiminta yhdistettäisiin Salpakankaan päiväkotiin. Hälvälän koulun toiminta yhdistettäisiin Salpakankaan ja Tiilikankaan koulujen yhteyteen ja Tiilikankaan koulu yhdistettäisiin Salpakankaan kouluun.

Syynä talous

Hollolan kunnan lähettämän tiedotteen mukaan syynä yhdistämisaikeille on Hollolan tilinpäätösennuste, joka on 3,9  miljoonaa euroa miinuksella. Lisäksi kunnassa ennakoidaan lapsien määrän vähenemistä noin 500 lapsella vuoteen 2025 mennessä. Synkkiin lähivuosien talousnäkymiin vaikuttavat myös väestön ikääntyminen ja veronmaksajien väheneminen.

Koulujen ja päiväkotien lopettamisella pyritään saamaan 1,5 miljoonan euron vaikutukset kunnan käyttötalouteen vuoteen 2025 mennessä. Opetuksen tasoon ja resursseihin esitys ei vaikuttaisi.

Kunta järjestää asiasta kuulemistilaisuudet maanantaina 28. lokakuuta kello 17.30 Kalliolan koululla ja keskiviikkona 30. lokakuuta Tiilikankaan koululla.

Koulujen ja päiväkotien lakkauttamisesityksestä on mahdollisuus antaa myös lausunto hyvinvointivaliokunnalle 4. marraskuuta kello 16 mennessä. Kuulemiskierroksen jälkeen asia etenee hyvinvointivaliokunnalle ja sen esityksestä kunnanvaltuustolle, joka päättää lakkautuksista 9. joulukuuta.

Lue myös: Lahdessa on käynnissä koulurakentamisen aalto, joka koskettaa suurta määrää koululaisia – katso kartasta lähikoulujesi tilanne
 
Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi