Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jos lomatoiveista ei piitata, työilmapiirikin voi kärsiä - Vesalan perhe järjesteli nyt syyslomansa eri tavalla kuin aikaisemmin

Esimerkiksi kauppa ja teollisuus pyörivät koulun lomaviikolla tavalliseen tapaan. Hollolalainen sairaanhoitaja järjestää tänä vuonna viikon osin vapaaksi ja tekee osin iltavuoroa.

Ida Vesala ja lapset Eemi (2 v.) ja Venla (10 v.) rakentelevat mielellään legoilla. Kuva: Katja Luoma

Syyslomia on jälleen jaettu työpaikoilla, sillä vapaata viikkoa kaipaavat etenkin niin koululaisten vanhemmat, opettajien puolisot kuin monet työelämässä olevat isovanhemmatkin.

Syysloma osuu vuosilomalain mukaiselle talvilomakaudelle, eli yksi tapa järjestää vapaata on pitää talvilomansa jo syksyllä. Tosin sitten se ei ole enää käytettävissä koulujen talvilomien aikana.

Lomaa pystyy viettämään myös käyttämällä esimerkiksi kertyneitä vapaita tai jättämällä osan kesälomastaan syksyyn. Kaikesta on tietenkin sovittava työnantajan kanssa.

– Työnantajan pitää kohdella työntekijöitä myös lomien suhteen oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Parasta on, kun lomista on työpaikalla selkeät ja läpinäkyvät periaatteet, joiden puitteissa loma-ajat voidaan sopia, vanhempi tutkija Sampsa Puttonen Työterveyslaitokselta sanoo.

Monta lomajaksoa vuodessa

Yksi stressiä vähentävä tapa on katsoa koko vuotta, ei vain yhtä lomajaksoa kerrallaan.

– Syysloma on yksi lomajakso, seuraava on joulu, sitten tulevat talvilomat ja kesälomat. Monet perheet tai pariskunnat haluavat esimerkiksi varata lomamatkoja, ja se on helpompaa, kun pystyy ennakoimaan tai tietää lomiensa ajankohdan, Puttonen sanoo.

Koko vuoden tarkastelussa myös tasapuolisuutta voi olla helpompi pitää yllä, jos jokainen tietää, millä perusteella seuraava lomajakso työpaikalla jaetaan tai jopa sen, miten lomat sijoittuvat vuoden kierrossa.

Kotona riittää monenlaista puuhaa. Kuva: Katja Luoma

Lomarahoja vaihdetaan vapaaksi...

Päijät-Hämeen suurin työnantajayritys on Osuuskauppa Hämeenmaa, jonka palkkalistoilla oli viime vuonna lähes 1 600 työntekijää. Lienee siis turvallista päätellä, että syyslomatoiveet ovat tuttuja.

Prismoista, Saleista ja S-Marketeista vastaavan toimialajohtajan Taina Penttisen mukaan syyslomaviikon ratkaisu voi olla esimerkiksi se, että kesälomaa jätetään syyslomaa varten. Lomarahoja voi myös vaihtaa vapaaksi, ja neuvotellen myös palkattoman vapaan pitäminen voi olla mahdollista.

Hämeenmaan S-Markettien ja Salejen ryhmäpäällikön Ville Kivisen mukaan palkattomia vapaita ei ole käytetty hänen vastuualueellaan, ja yleensä vapaat on saatu onnistumaan muilla järjestelyillä. Työntekijä saattaa esimerkiksi kerryttää lasten lomaviikkoa varten ylimääräisiä vapaita.

– Jonkin verran käytetään lomarahojen vaihtoa vapaaksi. Ne, jotka haluavat useampia viikkoja, varsinkin perheelliset, suosivat niitä, Kivinen sanoo.

Syyslomaviikolla tehdään myymälöissä töitä tavallisella miehityksellä. Asiassa auttaa kuitenkin se, että työntekijöissä on sekä perheellisiä että perheettömiä, jotka haluavat usein vapaansa eri aikoihin. Kivisen mukaan lomat onkin pystytty hoitamaan melko hyvin myymälöiden sisäisesti.

– Usein perheelliset ovat vapaalla ja muut töissä. Tietenkään kaikki eivät halua koko viikkoa vapaaksi, hän sanoo.

Venla Vesala nauttii renkailla temppuilusta. Kuva: Katja Luoma

...tai käytetään työajan lyhennysvapaita

Myös Fazer Leipomoilla työntekijöitä on koulujen lomaviikkojen aikaan töissä tavalliseen tapaan, sillä tuoretoimituksia ei voi tehdä etukäteen varastoon.

Toimitusketjujohtaja Jarmo Lappi sanoo kuitenkin, että pyydettäessä vapaita ja lomia pyritään järjestämään sopimalla siitä esimiesten kanssa.

– Ihmiset ovat voineet tehdä päiviä sisään, jättää lomapäiviä tai käyttää työajan lyhennysvapaita. Tällaisissa tapauksissa vapaita pyritään järjestämään parhaan kyvyn mukaan.

Eri työaikamalleja on käytössä useita. Lappi sanookin, että toimihenkilöpuolella lomien järjestäminen on varmasti aina helpompaa.

– Fazerilla Leipomolla Lahdessa toimihenkilöitä on suhteessa aika vähän.

Työkierto aiheuttaa aiempaa enemmän sumplimista

Erilaisissa työpaikoissa ja työvuoroissa sekä erilaisissa perheissä lomaviikot vaativat tietenkin toisistaan poikkeavia järjestelyjä. Toisille perheille se on helpompaa, toisille vaikeampaa.

Hollolalainen Vesalan perhe järjestelee tänä vuonna syyslomaviikon eri tavalla kuin tavallisesti. Aiemmin sekä Ida että Jukka Vesala ovat olleet päivätöissä, mutta työkierto aiheuttaa nyt sen, että Ida Vesalan työ on iltapainotteista.

Lisäksi perheeseen kuuluvat kymmenvuotias Venla ja kaksivuotias Eemi.

– Omassa työssäni syyslomaviikon järjestäminen on ollut kohtuuhelppoa, koska työ on päivätyötä, ja oma osastoni on kiinni koulujen lomaviikot, sairaanhoitaja Ida Vesala kertoo.

– Nyt on enemmän sumplimista.

Ida Vesalan syyslomaviikon vapaapäivät ovat maanantaista keskiviikkoon. Tarkoitus oli pitää vapaata koko viikko, mutta seuraavan viikon pääsykokeet laittoivat suunnitelman uusiksi.

Jukka Vesala taas lomailee todennäköisesti talvilomaviikolla.

Päivähoidontarve piti ilmoittaa jo syyskuussa

Torstaina ja perjantaina Ida Vesala on iltavuorossa. Iltapäivällä muutamaksi tunniksi apuun tulevatkin Idan ja Jukan äidit.

Yksi pulma on ollut: Vesala kertoo, että päiväkotiin olisi pitänyt ilmoittaa hoidontarpeesta jo 18. syyskuuta, mutta työvuorot lyötiin lukkoon vasta sen jälkeen.

– Päiväkoti oli joustava: jos työvuoroja ei olisi saatu järjestymään, Eemin olisi voinut viedä päiväkotiin. Sitten ei olisi tietty saanut maksuhyvitystä.

Vesalan mukaan toivomiaan vapaapäiviä saa töissä joka tapauksessa hyvin.

Lopulta työnantaja päättää

Olemassa on tietysti myös työpaikkoja, joissa lomista kiistellään. Työntekijät voivat olla nyreissään esimerkiksi siitä, että pienten lasten vanhemmat ovat aina etusijalla, tai siitä, että työnantajalla vaikuttaa olevan suosikkeja, jotka aina saavat tahtonsa läpi.

Työnantajalla onkin viime kädessä oikeus määrätä lomien ajankohta lomakausille.

– Mutta jos työntekijöiden toiveista ei piitata, lomien jakaminen on epätasapuolista, vastavuoroisuutta ei ole tai lomat eivät ole ennakoitavissa, se voi vaikuttaa koko työilmapiiriin kielteisesti. Lomista sopiminen on siten myös työhyvinvointikysymys, Työterveyslaitoksen Puttonen muistuttaa.

Toisaalta on Puttosen mukaan hyvä muistaa, että samassakin työpaikassa voi olla hyvin erilaisia työtehtäviä eri työntekijöillä.

– Esimerkiksi asiantuntijatehtävissä lomien sijoittelu työtekijöiden toiveen mukaan voi onnistua helpommin kuin tuotantotehtävissä, joiden on pyörittävä joka päivä vuoden ympäri.

Samoin sijaisten saamisen ja käyttämisen mahdollisuus vaihtelee työpaikoittain.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi