Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden konserttitalon sisäilmatutkimukset johtavat korjauksiin - pahin ennuste ei toteutunut

Sisäilmaongelmat vaivaavat. Kuva: Mirja Hussain

Lahden konservatoriossa on havaittu puutteita ilmanvaihtojärjestelmissä, mutta rakennusta ei laiteta käyttökieltoon, kertoo Lahden konservatorion Conciksen rehtori Eero Pulkkinen konservatorion asiakkaille lähettämässään tiedotteessa. Käyttökielto oli esillä aiemmin yhtenä vaihtoehtona.

Rakennuksen ilmastointikanavissa on epäpuhtauksia, ja osassa rakenteista on tehty havaintoja liiallisesta kosteudesta ja mikrobivaurioista. Tiedotteen mukaan sisäilmaongelmat käyvät ilmi Kiwa Inspecta oy:n tekemästä sisäilma- ja rakenneteknisten tutkimuksien raportista.

Konservatorion korjaustyöt suunnitellaan raportin ja aiemmin tehdyn kuntotutkimuksen pohjalta. Työt aloitetaan heti, kun suojeltujen pintamateriaalien korjaamisesta on saatu museoviraston ohjeistus ja korjaussuunnitelma on valmistunut. Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunta käsitellee asiaa kokouksessaan 5.11.2019, jonka jälkeen korjausaikataulu varmistunee.

Korjauksen aikana rakennusta ei aseteta käyttökieltoon, vaan korjaukset voidaan tehdä niin, että kukin korjattava osa rakennuksesta on aina kerrallaan suljettuna.

Remonttiin joutuvat ainakin Sirposalin lattiarakenteissa oleva mikrobivaurio, Felix Krohn -sali sekä maanvastaisiin rakenteisiin rajautuvat tilat, kuten tuubakellari.

Pulkkinen kehottaa oireita saanutta henkilökuntaa ja lapsia olemaan yhteydessä työterveyteen ja terveydenhuoltoon avun saamiseksi. Hän toivoo, että oireiluista tehtäisiin ilmoitus myös hänelle, jotta sisäilmatyöryhmällä on päivitetty tieto tilanteesta.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi