Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mies taivutteli tytön sukupuoliyhteyteen viinalla ja 10 tupakka-askilla Lahdessa – sai 3 vuotta linnaa ja 14 000 euron laskun

Käräjäoikeus käsitteli juttua suljetuin ovin syyskuun lopulla. Tuomio se antoi torstaina. Kuva: Juha Peurala

31-vuotias lahtelainen mies taivutteli itseään 18 vuotta nuoremman tytön kanssaan sukupuoliyhteyteen tarjoamalla tälle vahvaa alkoholia sekä tupakkaa.

Teko oli tapahtunut Lahdessa viime helmikuussa. Mies kertoi oikeudessa nähneensä tytön seuranhakuilmoituksen. Mies oli pyytänyt ja saanut tytön lähettämään itsestään alastonkuvia. Mies oli laittanut kuvan omasta sukupuolielimestään.

Tyttö olisi halunnut tavata kotonaan, mutta mies vaati tapaamista asunnollaan. Hän taivutteli tyttöä lupaamalla kymmenen askia tupakkaa. Hän oli tytön pyynnöstä varannut myös alkoholia, jota tyttö oli juonut jo matkalla koululta miehen luo.

Asunnossa tyttö kertoi juoneensa viinaa paljon, että jalat olivat "lähteä alta".

Asunnossa mies oli ollut suojaamattomassa yhdynnässä tytön kanssa. Myös tyttö oli ollut aktiivinen, eikä teossa ollut käytetty väkivaltaa. Käräjäoikeuden mielestä se ei kuitenkaan vähennä teon moitittavuutta.

"Vastaajan toiminta on ollut päämäärätietoista asianomistajan hyväksikäyttöön tähtäävää", oikeus toteaa. Kyse oli ollut vain ja ainoastaan hyväksikäyttösuhteesta.

Aikaisempi rikollisuus kovensi rangaistusta

Mies oli tietoinen tytön iästä. Hänet otettiin kiinni saman päivän iltana. Hän myönsi syytteen muuten, kiisti antaneensa tupakkaa ja viinaa saadakseen tytön suostumaan sukupuoliyhteyteen.

Käräjäoikeus tuomitsi Jaakko Antero Kärkkäisen (s. 1987) sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta 3 vuoden vankeusrangaistukseen.

Oikeus kovensi rangaistusta 6 kuukautta vastaajan aikaisemman rikollisuuden takia.

Hänen on maksettava tytölle kärsimyskorvausta 10 000 euroa sekä korvattava oikeudenkäynti- ja muita kuluja yli 4 000 euroa.

Käräjäoikeus passitti vastaajan heti Mikkelin vankilaan.

Lue myös: Mies soitti hätäkeskukseen toiseksi tekeytyen ja ilmoitti tappavansa naapurin – poliisi ilmestyi syyttömän ovelle
Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi