Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Domino Sushi muuttaa Aleksilta, avaa keväällä Rautatienkadulla – "Lahti on hyvä sushikaupunki"

Ravintoloitsija Grigori Uriadnikov (vas.) kertoo, että uuden ravintolan pääpaino on take away -ruoassa, mutta asiakaspaikkojakin tulee. Oikealla kokki Farhad Samidinoff. Kuva: Krista Koivisto

Domino Sushi -ravintola on sunnuntaina viimeistä päivää avoinna Lahden Aleksanterinkadulla. Se avaa uuden ravintolan ensi keväänä Rautatienkatu 6:een.

– Sieltä löytyi meille sopiva paikka, jonka keittiön saamme suunnitella itse. Pitsauuneja ei tule, sillä haluamme keskittyä ydintuotteeseemme sushiin. Rinnalle tulee uusia aasialaisia ruokia, kertoo ravintoloitsija Grigori Uriadnikov.

Rautatienkadun ravintola remontoidaan ensin, joten Domino Sushille tulee Lahdessa noin neljän kuukauden tauko. Sillä välin tiimi käynnistää uuden ravintolan Kouvolassa, se avautuu ensi viikolla.

Lahdessa työskennellyt kolmen hengen tiimi palaa takaisin, kun Rautatienkadun ravintola avataan keväällä. Sinne tulee selkeästi vähemmän asiakaspaikkoja kuin nykyiset 27, sillä valtaosa annoksista haetaan mukaan tai tilataan kotiinkuljetuspalveluilla. Domino Sushilla on ollut omakin kotiinkuljetus tänä vuonna.

– Yhä useammat haluavat syödä ravintolaruokaa kotonaan viikonloppuisin ja arki-iltaisin.

Domino Sushi on toiminut Lahdessa kolme vuotta: ensin Vesijärvenkadulla ja reilun puolentoista vuoden ajan Aleksanterinkadulla. Lahtelaisten sushitietous on kasvanut sinä aikana. Kilpailu kaupungin muiden sushiravintoloiden kanssa ei huoleta.

– Lahti on hyvä sushikaupunki, asiakkailla on valinnanvaraa. Me teemme käsityösushia, jossa annokset tehdään tilauksesta ja kalan leikkaus ja esillepano ovat tärkeitä. Se on hinnakkaampaa kuin buffet-sushi, Uriadnikov sanoo.

Domino Sushilla on ravintola myös Lappeenrannassa ja Kajaanissa.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi