Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattila paikkaa hyvinvointiyhtymän säästöjä perintörahoilla

Orimattila jatkaa avointa päivätoimintaa omilla rahoillaan. Kuva: Marke Rissanen

Orimattilan kaupunki jatkaa ikääntyneiden avointa päivätoimintaa, vaikka Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on yt-neuvotteluiden jälkeen päättänyt lakkauttaa toiminnan alueellaan. Päivätoiminta ei ole lakisääsääteistä palvelua.

Yhtymä on järjestänyt päivätoimintaa Orimattilassa kahdesti viikossa kuusi tuntia kerrallaan. Pienissä kunnissa toimintaa on ollut kerran viikossa.

Lahdessa päivätoimintaa on järjestetty muun muassa Lehtiojan palvelutalossa.

Orimattilan kaupunginhallitus on päättänyt myöntää ensi vuodelle perintövaroista 20 000 euroa ikääntyneiden kuntalaisten virkistystoimintaan. Osallistuminen on kaupunkilaisille ilmaista.

Perusteluna on, että avoimella päivätoiminnalla on merkittäviä vaikutuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä yleiseen yhteisöllisyyteen sekä osallisuuteen. Ikääntyneiden avoin päivätoiminta on ollut Orimattilassa suosittua ja kävijämäärät ovat kasvaneet jatkuvasti.

– Ehkäisevän työn perusteleminen on rahallisessa arvossa vaikeaa, mutta uskon, että kaupungin panos tulee moninkertaisena takaisin ja vaikuttaa positiivisesti kaupungin imagoon, näkee kaupungin hyvinvointipäällikkö Kristiina Hämäläinen.

Tarkemmat tiedot ja ajankohdat avoimesta päivätoiminnasta kerrotaan myöhemmin. Myös Artjärven päivätoiminnan jatkuminen turvataan.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi