Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Tiistairekry rikkoi kävijäennätyksensä – 650 ihmistä halusi tavata työnantajia kasvokkain

"Täällä voisi saada jalkaa oven väliin", sairaanhoitajan töitä etsinyt Noona Huotari kertoi.

Vanhempainvapaalla oleva Noona Huotari kävi kyselemässä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän keikkatöistä HR-asiantuntija Kristiina Laaksolta. Kuva: Katja Luoma

650 uusista työmahdollisuuksista kiinnostunutta henkilöä löysi tiistaina tiensä Lahden Fellmanniin, jossa järjestettiin jo neljättä kertaa perinteinen Tiistairekry-tapahtuma. Viime vuonna Tiistairekryssä kävi 350 ihmistä.

Yksi tämän vuoden ensikertalaisista oli lahtelainen Leevi Heikkilä, joka marssi suoraan henkilöstöpalvelu Heimon videohaastatteluun. Heimon väki haastatteli ihmisiä muun muassa Messilän lipunmyyntiin ja ravintolapuolelle.

– Videohaastattelu ja koko tämä tapahtuma oli minulle pieni yllätys. Kuvittelin, ettei täällä olisi ollut muita. Haastattelu sujui kuitenkin oikein rennosti, olin vain oma itseni, Heikkilä kertoi haastattelun jälkeen.

Leevi Heikkilä kävi Tiistairekryn yhteydessä videohaastattelussa. Heikkilää tenttasivat Heimon Marja Koikkalainen ja Messilän Jennifer Thomsson. Kuva: Katja Luoma

Ensi syksynä opiskelemaan aikova Heikkilä etsii nyt töitä useammaksi kuukaudeksi. Hän kehui Tiistairekryä loistavaksi tapahtumaksi työnhakijan näkökulmasta, koska saman katon alle oli saatu paljon kiinnostavia työnantajia.

– Ehdottomasti aion kierrellä tapaamassa muitakin. Onhan tämä paljon helpompaa, kun ei tarvitse lähteä eri puolille kaupunkia ja varata joka paikkaan aikoja, hän kiitteli.

Kahdessa tunnissa ehtii monen luokse

Työnantajien ja -hakijoiden kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat Tiistairekryn järjestäjien mukaan kaksituntisen tilaisuuden suola. Tilanne on tehty molemmille osapuolille mahdollisimman helpoksi ja luontevaksi.

– Olemme saaneet aikaisempina vuosina hyvää palautetta sekä työnantajilta että työnantajilta. Ihmisen tapaaminen kasvokkain on edelleen hyvin tärkeää, vaikka sähköinen asiointi lisääntyy koko ajan, Hämeen työ- ja elinkeinotoimiston Ohjaamo-asiantuntija Elina Ala-Sankola sanoo.

Elina Ala-Sankola ja Susanna Holopainen korostavat oikean asenteen ja ensivaikutelman merkitystä työnhaussa. Kuva: Katja Luoma

Ala-Sankola tai henkilöstöpalvelu Heimon asiantuntijat eivät osaa suoraan sanoa, onko joku mahdollisesti saanut Tiistairekryyn osallistumalla pitempiaikaisen työsuhteen.

– Moni on saanut aluksi parin viikon pestin, joka on sitten kenties poikinut vakkariduunia. Se on meidän tahtotilamme, Heimopäällikkö Marja Koikkalainen vastaa.

Ala-Sankola puhuu suoran työllistymisen lisäksi verkostoitumisen merkityksestä. Hän toivoikin, että moni käytti kaksituntisen hyödykseen ja kiersi tapaamassa mahdollisimman montaa eri työnantajaa.

Keikkatöitä hoitajille

Kaikille avoimessa rekrytapahtumassa haettiin osaajia ja tekijöitä erityisesti teollisuuteen, rakennusalalle, hoitotyöhön ja matkailu- ja ravintola-alalle. Vanhempainvapaalla oleva hollolalainen sairaanhoitaja Noona Huotari huomasikin, että hänen alan työpaikat olivat hyvin edustettuina.

– Ainakin keikkatöitä tuntuu olevan tarjolla. Olen ajatellut palailla töihin maaliskuussa, ja täällä voisi saada jalkaa oven väliin.

Tuomas Jäntti oli huomannut ilmoituksen Tiistairekrystä netissä. Hän aikoi laittaa nettihakemuksen ainakin Iskulle. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän HR-asiantuntija Kristiina Laakso kertoi, että heidän pisteellään oli koko ajan tasaisesti väkeä. Keikkatöitä on sairaanhoitajille, lähihoitajille ja ohjaajille. Rekryn ihmisiä kiinnosti myös yt-tilanne.

– Keikkatöistä kiinnostuneille olen näyttänyt nettisivumme, jonka kautta töitä voi hakea. Meidän kannattaa olla täällä paikalla muistuttamassa olemassaolostamme, Laakso sanoi.

Liikuntaneuvojaksi valmistunut lahtelainen Tuomas Jäntti oli kiinnostunut Iskun työpaikoista. Iskun talvisesonkiin etsitään muun muassa tekijöitä kokoonpanoon, koneistajiksi ja pussittajiksi.

– Laitan hakemuksen menemään netin kautta, Jäntti arveli.

Vinkkejä työnhakuun

Asenne kuntoon ja hyvä ensivaikutelma

Oikea asenne ratkaisee paljon. Uuden työntekijän on hyvä ymmärtää työelämän pelisäännöt ja olla esimerkiksi ajoissa töissä.

Tee hyvä ansioluettelo ja työhakemus. Ne kertovat valmistautumisesta. Työhaastattelussa pitää osata kertoa itsestään ja osaamisestaan.

Koulutus ei mene koskaan hukkaan. Oman alan koulutusta on hyvä päivittää.

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Ota selvää hakemastasi työpaikasta ennakkoon.

Ole avoin ja avarakatseinen. Varsinkin vanhemmat ihmiset jumiutuvat herkästi tiettyihin töihin, vaikka osaaminen riittäisi paljon muuhunkin.

Älä aliarvioi mitään töitä. Aina voi oppia jotain uutta.

Lähde: Ohjaamo-asiantuntija Elina Ala-Sankola ja hankepäällikkö Susanna Holopainen.
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi