Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Työn Paikan hallituksen johto pettyi alasajopäätökseen: "No nyt tuli ohjausta kerralla oikein kunnolla"

"Tuntuu siltä, että tehdään alasajo ennen kuin on rakennettu korvaava järjestelmä", sanoo hallituksen puheenjohtaja Pauliina Viitamies (sd.).

Lahden Työn Paikan toiminta ajetaan alas. Yhtenä osana toimintaa on ollut kierrätyskeskus Patina. Kuva: Janne Ranne

Lahden Työn Paikan hallituksen puheenjohtaja Pauliina Viitamies (sd.) kutsuu Lahden kaupunginhallituksen maanantaista päätöstä luopua ensi kesäkuuhun mennessä yhtiön palveluksista yksiselitteisen huonoksi.

Käytännössä maanantaina tehty päätös tarkoittaa työnhakijoita valmentavan ja työllisyyspalveluita tarjoavan yhtiön alasajoa. Yhtiön omistavat Lahden kaupunki ja Hollolan kunta.

– Ei tämä yllätyksenä tullut, mutta ei tämä ratkaisu järkevä ole. Tuntuu siltä, että tehdään alasajo ennen kuin on rakennettu korvaava järjestelmä. Olemme kysyneet kaupungilta, mitä tapahtuu kaikista vaikeimmassa asemassa oleville työttömille henkilöille, kun Lahden Työn Paikkaa ei enää ole. Emme ole saaneet vastausta kysymykseen.

Haluamme olla edesauttamassa sitä, että meidän ihmisille löytyy säällinen paikka tästä yhteiskunnasta. Lahden Työn Paikan hallituksen puheenjohtaja Pauliina Viitamies (sd.)

Myös yhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Jani Wallenius (kok.) harmittelee lähettämässään kannanotossa, että kaikista vaikeimmin työllistyvien pitkäaikaistyöttömien tilanne heikkenee Työn Paikan alasajon myötä.

– Toivon sydämestäni, että kaupunki aloittaa välittömästi sellaisen työpajan suunnittelun ja rakentamisen, johon otetaan kaikista vaikeimmin työllistyviä lahtelaisia.

Viitamies sanoo, ettei Lahden Työn Paikan toiminnan jatkoksi ole edes näköpiirissä mitään yhtä hyvää ja laadukasta toimintaa.

– Se on pelottavaa. Lahden työllisyysluvut eivät ole sillä tasolla, missä niiden pitäisi olla. Työttömyyden hoito ei ole ollut kaupungin ykkösprioriteetteja. Mieluummin näköjään maksetaan kalliita [pitkäaikaistyöttömyyden] sakkomaksuja kuin satsataan näihin toimiin.

"Ihan mielellään ohjausta olisi voinut antaa jo aiemmin"

Viitamiehen mukaan Työn Paikan kohtalo on osoitus kaupungin huonosta omistajaohjauksesta. Hänen mukaansa yhtiön hallitus on pyytänyt jo pari vuotta toistuvasti kaupungilta ohjeistusta siitä, mihin suuntaan Työn Paikan toimintaa tulisi kehittää, mutta vastauksia ei ole kuulunut.

– No nyt tuli ohjausta kerralla oikein kunnolla, Viitamies sanoo ja hymähtää.

– Ihan mielellään ohjausta olisi voinut antaa jo aiemmin siten, että olisimme voineet kehittää yhtiön toimintaa omistajan haluamalla tavalla. Nyt olemme edenneet parhaaksi katsomallamme tavalla, mutta se ei näköjään ole ollut kelvollinen ja riittävä suunta.

Yt-neuvottelut ja kaikille potkut

Kaupunginhallituksen maanantainen päätös tarkoittaa yt-neuvotteluiden aloittamista ja koko henkilöstön irtisanomista, Viitamies sanoo. Työntekijöitä Työn Paikassa on ollut 35.

– Ei tässä ole yhtiön hallituksella enää mitään muuta tehtävissä. Jatkossa tilanne on omistajan käsissä. Niin kauan kuin yhtiön hallitus on olemassa, haluamme olla edesauttamassa sitä, että meidän ihmisille löytyy säällinen paikka tästä yhteiskunnasta.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi