Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Iittalan ja Arabian käytettyjä astioita ostava ja myyvä vintage-palvelu laajeni Lahteen

Iittala lanseerasi tiistaina vintage-palvelun Lahden-myymälään. Vanhoja Iittalan ja Arabian astioita ostetaan ja myydään eteenpäin. Niin Iittalan kuin Arabian myyntiin kelpaamattomat mutta myös muiden valmistajien astiat Iittala toimittaa kierrätykseen ja edelleen rakennusteollisuuden hyödynnettäväksi. Kuva: ESS

Iittalan ja Arabian käytettyjä astioita myyvä vintage-palvelu laajeni tiistaina Iittalan Lahden Renkomäen outlet-myymälään. Myymälä ostaa ja myy eteenpäin Iittalan ja Arabian vanhoja arkiastioita. Myyntiin kelpaamattomat ja huonokuntoiset astiat myymälä kierrättää.

Maaliskuussa lanseeratun vintage-palvelun vastaava Lotta Eskolin kertoo palvelun täydentävän Lahden-myymälää.

Palvelu on hänen mukaansa ollut suosittu ja osa astioista vaihtaa omistajaa nopeasti, jopa minuuteissa.

- Ihmiset haluavat kerroksellisuutta kattauksiinsa ja etsivät puuttuvia osia jo keräilemiinsä sarjoihin tai täydentävät kattausta esimerkiksi vanhoilla sokerikoilla tai kastikekannuilla.

Lue myös: Heljä Liukko-Sundström työskentelee yhä aktiivisesti
 

Keraamiset ja lasiset astiat on monella paikkakunnalla pitänyt heittää sekajätteen sekaan. Nyt ne voi esimerkiksi Lahdessa viedä Iittalan myymälään. Vintage-palvelu ottaa vastaan ja kierrättää myös muiden kuin Iittalan tai Arabian astioita, mutta niistä myymälä ei maksa saati myy niitä eteenpäin.

Kierrätykseen tuodut ja myyntiin kelpaamattomat astiat hyödynnetään rakennusteollisuuden materiaaleina. Keramiikasta valmistetaan tiilissä käytettävää tiilijauhetta ja lasimurskaa käytetään eristemateriaalien valmistamisessa.

Iittala lanseerasi tiistaina myös vintage-palvelun verkkokauppapilotin. Sen on tarkoitus palvella myös niitä asiakkaita, joiden kotipaikkakunnalla ei ole omaa Iittalan myymälää.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi