Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

JHL syyttää hyvinvointiyhtymää lain rikkomisesta – toimitusjohtaja Erhola: "On ensisijaisesti työnantajan tehtävä informoida yksilöitä irtisanomisista"

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine syyttää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymää yt-lain rikkomisesta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL syyttää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymää yt-lain rikkomisesta.

– Työnantajan pitää yt-neuvotteluiden päätyttyä kertoa luottamusmiehille, keihin irtisanomiset kohdistuvat. JHL:n edustajat on pidetty täysin pimennossa. Tämä on törkeää pelisääntöjen rikkomista, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa JHL:n tiedotteessa.

Hyvinvointiyhtymässä on töissä noin 400 JHL:n jäsentä. Yhtymä päätti lokakuun alkupuolella yli 50 työntekijän irtisanomisesta. Irtisanotuista noin 10 on JHL:n jäseniä.

JHL edustaa yhtymän työntekijöistä muun muassa välinehuoltajia ja logistiikka- ja kunnossapitotyöntekijöitä.

Yhtymän yt-neuvottelut päättyivät 3. lokakuuta.

Hyvinvointiyhtymä on perustellut irtisanomisia ja uudelleensijoittamisia taloustilanteellaan.

JHL:n Niemi-Laine pitää irtisanomisia heikosti perusteltuina. Hän kysyy tiedotteessa, kuka hyvinvointiyhtymässä jatkossa tekee työt, jos ammattitaitoiselle henkilökunnalle näytetään ulko-ovea.

– Sairaaloissa on jo nyt vakava työvoimapula. Kuka tahtoo töihin Lahteen ja lähiseudulle, jos työnantaja toimii näin, tiedotteessa kysytään.

Yle kertoi maanantaina, että myös Tehyssä on tyrmistytty yhtymän toiminnasta.

Erhola: "Työnantajan tehtävä informoida"

Hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola sanoo työnantajan panevan toimeen yhtymän hallituksen tekemiä päätöksiä.

– On ensisijaisesti työnantajan tehtävä informoida yksilöitä irtisanomisista, ei järjestöjen asia. Täällä on paljon pieniä yksiköitä. Jos lähdemme etukäteen antamaan tarkkoja tietoja irtisanottavista, niin helposti voisi käydä niin, että tieto irtisanomisesta on ensin tiedossa jollain muulla kuin henkilöllä itsellään.

Erholan mukaan aikataulutus ei pitäisi olla järjestöille mikään yllätys.

– Jo 4. lokakuuta olemme näyttäneen henkilöstön infotilaisuudessa se kaavio, miten asiat etenevät ja milloin irtisanomisista ilmoitetaan.

JHL:n Niemi-Laine ei sulata yhtymän selityksiä.

– Henkilöstöjärjestöt ovat olleet edustamassa työntekijöitä yt-neuvotteluissa ja siksi tieto olisi kuulunut henkilöstön edustajille. Luottamusmiesten roolia on selvästi väheksytty, Niemi-Laine kertoo Etelä-Suomen Sanomille.

Liitto aikoo vaatia yhtymältä selvitystä tapahtumien kulusta.

– Yhtymä hoiti tämän tosi erikoisesti. Selvitystä pyydetään mahdollisimman pian.

Niemi-Laineen sanoo, että "tietojen pimittäminen" luottamusmiehiltä vaikeuttaa niin irtisanottavan kuin luottamusmiehen toimintaa irtisanomistilanteessa.

Lue myös: Hyvinvointiyhtymän historiallinen kokous alkoi farssilla – varapuheenjohtajan valinta päätyi suljetun lippuäänestyksen jälkeen pattitilanteeseen

Juttua päivitetty 14.10. klo 16.58 Niemi-Laineen kommenteilla ja korjattu klo 18.53 poistamalla maininta siitä, että laitoshuoltajat ja ruokapalvelutyöntekijät olisivat hyvinvointiyhtymän palveluksessa. 

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi