Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiinnostaako kestävä liikkuminen? Lahti hakee asukkaita mukaan raatiin

Lahden kaupunki kutsuu asukkaitaan mukaan kehittämään kestävää liikkumista perustamalla asukasraadin. Kuva: Katja Luoma

Lahteen perustetaan kestävän liikkumisen asukasraati, kertoo Lahden kaupunki. Haku raatiin on avattu, ja mukaan voi hakea lokakuun ajan.

Raadin tehtävänä on tuoda laaja-alaisesti esille asukkaiden näkökulmaa, kun pyrkimyksenä on kehittää kestävää liikkumista.

Mukaan voivat hakea mitä tahansa kulkumuotoa käyttävät lahtelaiset. Hakijoilta ei vaadita ennakkotietoa tai erityisosaamista, mutta kaupunki toivoo kiinnostusta kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämiseen.

Raati kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kokoontumiset voivat painottua tiettyihin teemoihin. Tapaamisissa kuullaan asiantuntijoiden alustuksia ja keskustellaan liikkumiseen liittyvistä aiheista. Raati voi myös jalkautua tutustumaan esimerkiksi kävely- tai pyöräilyolosuhteisiin.

Asukasraadin työskentelystä ei makseta korvauksia, ja toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Raati on poliittisesti sitoutumaton eikä sillä ole päätösvaltaa, mutta sen käsittelemiä asioita hyödynnetään suunnittelutyössä ja päätöksenteossa.

Lahden tavoitteena on kasvattaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta kulkumuodoista siten, että yli puolet matkoista tehdään kestävästi vuonna 2030.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi