Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa surmattua naista huoltajuusriidassa avustanut ehdotti lähestymiskiellon hakemista - ampuja vangittiin murhasta epäiltynä

Murhasta epäilty saapui vangitsemisoikeudenkäyntiin harmaaseen sadetakkiin verhoutuneena. Pöydän ääressä puolustaja, asianajaja Henri Puolakka. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden Ala-Tonttilassa 6. lokakuuta tapahtuneen henkirikoksen uhrilla ja hänen puolisollaan oli vireillä huoltajuusriita. He asuivat Lahdessa samassa osoitteessa, mutta lopputalvesta mies muutti Kouvolaan.

Nainen sai tietää, että lapsen osoite on muuttunut samaksi kuin lapsen isän osoite Kouvolassa, vaikka hänen mielipidettään ei ollut kysytty.

Nainen oli kertonut häntä huoltajuusriidassa avustaneelle lahtelaisen lakipalveluyrityksen toimitusjohtajalle Simon Ekpalle, että hänkin oli yrittänyt saada lapsen asumaan luokseen. Hänelle oli kerrottu ettei se käy, koska hän ei ole Suomen kansalainen.

Pariskunnalla oli sopimus lapsen tapaamisoikeudesta. Heidän välinsä olivat riitaisat, joten Ekpa ehdotti, että nainen hakisi lähestymiskieltoa.

Nainen oli ilmoittanut tekevänsä voitavansa, jotta asia saataisiin hoidettua sovinnollisesti. Hän perui huoltajuusriidan hoitoa koskevan toimeksiantonsa noin kaksi viikkoa sitten. Parilla oli avioero vireillä.

Parin entinen naapuri Lahdessa kertoo, että nainen oli hyvin miellyttävä ja sydämellinen. He keskustelivat englanniksi. Naapuri on tapahtuneesta surullinen.

Nainen oli syntyisin Sambiasta. Hänellä oli kaksi lasta, joista toinen, noin kaksivuotias, asuu Suomessa.

Naisella oli oleskelulupa.

Epäiltyä kuultu kerran

Poliisi ei kommentoi väitteitä parin huoltajuusriidasta tai avioerohakemuksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen tähdentää, että tällaisessa perheeseen kohdistuneessa tragediassa poliisin on tiedottamisessa vaalittava yksityiselämän suojaa.

Poliisi on kuullut murhasta epäiltyä toistaiseksi kerran. Kuulustelu sujui asiallisesti.

Tapaukseen liittyen poliisi on saanut kansalaisilta kolmisenkymmentä yhteydenottoa. Poliisilla on jo nyt melko hyvä kuva syistä, jotka johtivat tekoon. Se aikoo kuulla kaikkia vihjepuhelimeen yhteyttä ottaneita saadakseen kuvan perheen asioista pidemmältä ajalta ennen tekoa.

Juttua muokattu 11.10. kello 10.01. Korjattu tieto siitä, että nainen oli kotoisin Sambiasta, ei Gambiasta.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi