Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uusi hoitomalli onnistui vähentämään erikoissairaanhoidon tarvetta hyvinvointiyhtymässä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä sairaanhoitajia on palkattu asiakaspäälliköiksi perkaamaan potilaiden hoitopolkuja. Arkistokuva. Kuva: Johanna Erjonsalo

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä kehitetty asiakaspäällikkömalli on onnistunut vähentämään potilaiden erikoissairaanhoidon tarvetta, kertoo Suomen sairaanhoitajaliitto tiedotteessaan.

Kyseessä on kehittämishanke, jonka aikana potilaiden palveluiden käyttöä seurattiin kolme kuukautta ennen ja jälkeen asiakaspäällikön mukaantuloa. Asiakaspäällikön mukaantulon jälkeen potilaiden avohoitokäynnit päivystyksessä vähenivät 41 prosenttia ja hoitojaksot keskussairaalassa 34 prosenttia verrattuna aikaan ennen kun asiakaspäällikkö tuli mukaan potilaan hoitoon.

– Lisäksi erikoissairaanhoidon vuodeosasto- ja poliklinikkakustannukset vähenivät 31 prosenttia kolmen kuukauden seurannassa, ylihoitaja Pirjo Orre hyvinvointiyhtymästä kertoo tiedotteessa.

Päijät-Hämeen erikoissairaanhoidossa työskentelee tällä hetkellä kolme asiakaspäällikköä, jotka ovat kaikki koulutukseltaan sairaanhoitajia. Neljäs asiakaspäällikkö työskentelee perusterveydenhuollon vuodeosastolla. Asiakaspäälliköt saavat tiedon mahdollisesti apua tarvitsevasta potilaasta silloin, kun tällä on neljä erikoissairaanhoidon hoitojaksoa vuodessa.

Asiakkailta saatu palaute on ollut Orren mukaan positiivista.

– Potilaat ja omaiset ovat antaneet palautetta, että vihdoin joku kuuntelee. He ovat olleet todella tyytyväisiä.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi