Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Social Burgerjoint avautuu – aikoo hämmentää heti viikonloppuöiden ruokatarjontaa

Social Burgerjointin Brookdale-burgeri valittiin syyskuussa Euroopan parhaaksi hampurilaiseksi European Street Food Awards -kilpailussa Ruotsissa. Perjantaista 18. lokakuuta lähtien sitä saa myös Lahdesta, kun Mariankadun ravintola avaa ovensa. Kuva: Pelicans

Lahdesta saa pian Euroopan parhaaksi hampurilaiseksi valittua herkkua, kun Social Burgerjoint -ketjun Lahden ravintola avaa ovensa perjantaina 18. lokakuuta. Lahden oma jääkiekkoseura Pelicans vastaa franchising-tyyppisen ravintolan pyörittämisestä, mutta seuran talousjohtaja ja ravintolaliiketoiminnan operatiivinen johtaja Lauri Pöyhönen uumoilee, etteivät "fysiikkavalmentajat ole kovin innoissaan, jos pelaajat innostuvat käymään ravintolassa usein".

Muu kansa sen sijaan pääsee ravintolaan melkein milloin tahansa, koska se on auki viikon jokaisena päivänä aina lounasajasta iltaan asti.

– Viikonloppuöisin lähdemme kokeilemaan rohkeasti aamuviiteen kestävää aukioloa, Pöyhönen kertoo.

Hän sanoo Social Burgerjoint -konseptin olevan Pelicansin näköinen: sopivan yksinkertainen, ja laadun takana voi seistä.

Lahden Social Burgerjointin rouheaa sisustustyyliä. Kuva: Pelicans

Laatupuheet eivät ole pelkkää sanahelinää, sillä Social Burgerjointin Brookdale-burgeri valittiin syyskuussa Euroopan parhaaksi hampurilaiseksi European Street Food Awards -kilpailussa Ruotsissa. Elokuussa ketjun ranskalaiset valittiin Euroopan 50 parhaan joukkoon.

Euroopan paras burgeri -titteli irtosi myös viime vuonna ketjun Kimchi Burgerilla samassa European Street Food Awards -kilpailussa.

Brookdale-purilaiseen käytetään kotimaista lihaa, joka jauhetaan paikan päällä omalla myllyllä.

Ketjun purilaiset tunnetaan paksusta, lihaisasta pihvistään. Social Burgerjointin kuuden burgerin kestolistalla on myös kaksi vegevaihtoehtoa.

Näkymää 18. lokakuuta Lahden Mariankadulle avattavan Social Burgerjointin tiloista. Kuva: Pelicans

Lahden Mariankadulla sijaitsevassa ravintolassa on sisällä 38 asiakaspaikkaa ja se työllistää reilut 10 henkeä.

Ravintolassa on A-oikeudet, mutta se on ennen kaikkea ruokaravintola. Ruokaa myydään myös mukaan. Ravintola on mukana ruoankuljetuspalvelu Woltissa.

Suomessa perustetulla Social Burgerjointilla on ravintoloita tällä hetkellä myös Helsingissä, Haminassa, Keravalla ja Porvoossa. Ketjun perustajat tapasivat toisensa alun perin 2012 Masterchef-tv-kilpailun yhteydessä.

Vuodesta 2017 Social Burgerjoint on ollut osa Kotipizza Groupia, joka puolestaan on osa norjalaista Orkla-konsernia.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi