Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Muuttomatkalle kerääntyvät valkoposkihanhet työllistävät pelastuslaitosta - "Loukkaantuneista linnuista voi ilmoittaa myös eläinsuojeluyhdistykselle"

Lahdessa valkoposkihanhiparvia näkyy erityisesti Pikku-Vesijärven puistossa, Ruoriniemessä ja Pallaksen rannalla syömässä ruohoa. Kuva: Katja Luoma

Tuhannet valkoposkihanhet kerääntyvät nyt myös Päijät-Hämeessä pelloille, rannoille ja puistoihin. Lahdessa niitä ruokailee erityisen paljon Ankkurin alueen uimarannalla ja Pikku-Vesijärven puistossa.

Valkoposkihanhiparvet työllistävät myös Päijät-Hämeen pelastuslaitosta, kun ihmiset ilmoittavat näkemistään siipirikoista tai vaisuista yksilöistä pelastuslaitokselle.

– Koska ilmoituksia tulee nyt aina toisinaan, olemme sopineet Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa, että loukkaantuneista linnuista voi ilmoittaa heille. Heillä on nyt seurannassaan kuusi loukkaantunutta valkoposkihanhea ja tieto, missä linnut sijaitsevat, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kari Sipilä ohjeistaa.

Sipilä muistuttaa, että pelastuslaitos hoitaa myös jatkossa eläinpelastustehtäviä. Herralan VPK on erikoistunut eläinpelastustehtäviin ja sekin on alkusyksyn aikana käynyt pelastamassa pulaan joutuneita lintuja. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistystä voi lähestyä akuuteissa asioissa, kun esimerkiksi eläin on kadonnut tai löytynyt. Päivystys vastaa päivittäin kello 8-20 numerossa 044-9744636. Ilmoituksen loukkaantuneesta, luonnonvaraisesta linnusta voi tehdä Heinolan lintutarhaan numeroon 03-8493221.

– Jos valkoposkihanhi tai mikä tahansa eläin on sotkeutunut vaikkapa siimaan tai juuttunut kiinni johonkin, silloin me toimimme ja siihen meillä on lakisääteinen velvollisuuskin. Näissä siipirikkotapauksissa eläinsuojeluyhdistys tai lintutarha on oikea osoite avun pyytämiseen, Sipilä sanoo.

Juttua korjattu 11.10.2019 kello 19.40.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi