Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päihdekierteen selättänyt Marko Jantunen kiertää nyt lahtelaiskouluja - vakava viesti tavoittanut jo 65 000 kuulijaa

Päihderiippuvaisuudesta kuiville päässyt Marko Jantunen on kiertänyt koulujen lisäksi yrityksissä ja eduskunnassa. Kuva: Ronja Koskinen

Entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen kiertää alkaneen lukuvuoden aikana Lahden yläkouluissa ja lukioissa kertomassa nuorille huumeiden käytön vaaroista.

Koulukiertueen taustalla on ​Lahden Teollisuusseuran, Hämeen kauppakamarin ja Lahden Urheiluhalliyhdistyksen halu tukea lahtelaisnuorten hyvinvointia panostamalla huumeiden käytön vastaiseen työhön. Kiertuetta tukemassa ovat myös Urheiluhalliyhdistykseen kuuluvat 13 jäsenseuraa.

Jantusen on tarkoitus luennoida Ahtialan, Kivimaan, Kukkasen, Kärpäsen, Launeen, Mukkulan, Salpausselän ja Tiirismaan peruskoulujen yläkoululaisille sekä Kannaksen, Lahden lyseon, Tiirismaan lukiolaisille ja Nastopolissa opiskeleville lukiolaisille. Yksityisistä kouluista mukana on lisäksi Lahden yhteiskoulu.

Lahden kaupungin vakava huumetilanne vaikuttaa alueen nuorten työllistymiseen ja tulevaisuuteen. Jantusen koulukiertueen taustayhteisöt haluavat olla mukana tukemassa kaupunkia ja lahtelaisia huumeidenkäytön vastaisessa taistelussa. Ne pitävät tärkeänä, että jo peruskouluikäiset nuoret saavat riittävästi tietoa huumeiden käytön vaaroista.

Itsekin ankaran päihdekierteen taakseen jättänyt Marko Jantunen on kokenut luennoitsija. Hän on kiertänyt koulujen lisäksi yrityksissä ja eduskunnassa.

Jantusen omakohtaisia kokemuksia elämänhallinnan menetyksestä on kuullut jo 65 000 ihmistä. Vuosi sitten keväällä ESS:n haastattelussa Jantunen arvioi tavoittavansa vuoden 2019 loppuun menneessä 100 000 kuulijaa.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi