Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Nyt teemme asioita, joita olisi pitänyt tehdä, kun yhtymä pistettiin pystyyn" – Hyvinvointiyhtymän johto esitteli yt-neuvotteluiden madonluvut

Työntekijät olisivat halunneet jatkaa neuvotteluja. Työnantaja pysyi tiukkana ja päätti neuvottelut kahdeksanteen viikkoon. Säästöjen myötä esimerkiksi Hollola menettää vuodeosaston, henkilöstömitoitukset pienentyvät ja moni esimies menettää pestinsä.

Toimitusjohtaja Marina Erhola ja toimialajohtajat Ismo Rautiainen, Mika Forsberg, Juhani Sand ja Jouni Peltomaa kertoivat yt-neuvotteluiden tuloksista ja seurauksista torstaina. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän noin 7 000 työpaikasta häviää 250 ja 3 500 työntekijää lomautetaan viikoksi tai kahdeksi riippuen työtehtävistä. 51 työntekijää saa potkut, loput henkilöstövähennykset toteutetaan muun muassa eläköitymisillä, uudelleen sijoittamisilla, määräaikaisten työ- ja virkasuhteiden päättämisillä ja avointen tehtävien täyttämättä jättämisillä sekä sijaisten vähentämisellä.

Siinä pähkinänkuoressa kahdeksan viikkoa kestäneiden, koko henkilöstöä koskeneiden yt-neuvotteluiden lopputulos.

Vähennykset kohdistuvat koko organisaatioon ja kaikkiin toimintoihin.

Yhtymähallitus siunaa neuvottelutuloksen tiistaina

Neuvotteluissa työnantaja ja työntekijäpuoli eivät saavuttaneet yksimielisyyttä. Työnantaja päätti neuvottelut yksipuolisesti.

Yhtymän hallitus käsittelee neuvottelutulosta ensi tiistaina, joten toistaiseksi kyse on virallisesti vasta toimitusjohtaja Marina Erholan esityksestä.

Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.) sanoo, että hallitus käy neuvottelutuloksen tarkasti läpi.

– Se on reilua ja kohteliasta kaikille osapuolille.

Lempinen sanoo yhtymän hallituksen olleen koko yt-prosessin ajan tietoinen siitä, mitä tuleman pitää. Yllätyksiä ei yt-neuvotteluiden lopputuloksessa Lempiselle ollut.

– Ei voi olla muuta kuin synkin mielin, mutta vaihtoehtojakaan ei oikein ole, kun kunnat eivät halua tämän enempää pelimerkkejä antaa. Tähän on ajauduttu. Olemme pakkoraossa, Lempinen sanoo.

"Työnantaja ei halunnut pitkittää tilannetta"

Työntekijäpuoli olisi halunnut jatkaa neuvotteluja, mutta työnantajan mukaan neuvotteluiden jatkamiselle ei ollut perusteita.

– Työnantaja ei halunnut pitkittää tätä sinänsä hyvin vaikeaa tilannetta. Halusimme saattaa neuvottelut jämptisti loppuun. Neuvottelut kestivät kahdeksan viikkoa. Kaikkiaan prosessi on ollut tavattoman pitkä. Neuvotteluista ilmoitettiin jo kesäkuussa.

Irtisanomis- ja uudelleensijoitusilmoitukset jaetaan työntekijöille maanantaina 14. lokakuuta.

Lomautukset toteutetaan tammi-syyskuun aikana.

Palveluverkosta ja ensihoidosta säästöjä

Toimialajohtaja Juhani Sandin mukaan terveys- ja sairaanhoitopalveluista säästetään 5,7 miljoonaa euroa. Käytännössä se tarkoittaa 65 henkilötyövuoden vähentämistä. Irtisanottavaksi joutuu 15 työntekijää.

Sandin mukaan säästöistä isoimmat on saatavissa palveluverkon karsimisesta ja ensihoidosta.

Esimiesportaita ja hallintoa aiotaan vähentää terveys- ja sairaanhoitopalveluissa.

– Nyt teemme niitä asioita, joita olisi pitänyt tehdä jo silloin, kun yhtymä pistettiin pystyyn pari vuotta sitten.

Ikääntyneiden palveluista ja kuntoutuksesta vastaava toimialajohtaja Ismo Rautiainen kertoi muun muassa Hollolan vuodeosaston lakkauttamisesta. Taustalla Mika Forsberg. Kuva: Katja Luoma

Ikääntyneiden palveluista ja kuntoutuksesta säästetään vajaat neljä miljoonaa euroa, kertoo toimialajohtaja Ismo Rautiainen.

Se tarkoittaa noin 80 henkilötyövuoden vähentämistä. Kymmenen henkilöä aiotaan irtisanoa.

– Säästöt kohdistuvat kaikkiin toimintoihin.

Henkilöstön määrä vähenee muun kotiin vietävissä palveluissa, kuntoutuksessa ja asumispalveluissa.

– Joudumme myös vähentämään palveluiden ostoja, erityisesti ympärivuorokautisen hoidon osalta, Rautiainen kertoo.

Merkittävin yksittäinen vuodeosastohoitoon tuleva muutos on Hollolan vuodeosaston asteittainen lopettaminen. Lisäksi esimerkiksi ikäihmisten avoin päivätoiminta lopetetaan.

Perhe- ja sosiaalipalveluista potkut 14:lle

Perhe- ja sosiaalipalvelusta säästetään 4,2 miljoonaa euroa ja 43 henkilötyövuotta. Potkut annetaan 14:lle ja esimiestehtäviä karsitaan merkittävästi, kertoo toimialajohtaja Mika Forsberg.

Perhe- ja sosiaalipalveluissa karsitaan palveluiden ostoja ulkopuolisilta.

– Konkreettisin esimerkki on psykiatriostopalveluiden vähentäminen.

Lisäksi esimerkiksi sosiaalinen luototus loppuu kokonaan. Lisäksi henkilöstömitoitusta pienennetään esimerkiksi vammaispalveluissa ja lapsiperheiden kotipalveluissa.

Logistiikkapalvelut ulkoistetaan, potkut viidelle

Hr-toiminnoista, toimitilapalveluista, tietohallinnosta ja hankinnoista haetaan 2,4 miljoonan euron säästöjä, kertoo strategia- ja tukipalveluiden toimialajohtaja Jouni Peltomaa.

Henkilötyövuosia vähennetään 55. Irtisanomisilmoituksen saa viisi ihmistä. Esimiestehtäviä aiotaan muiden toimialojen tapaan vähentää.

– Sihteeri- ja assistenttipalvelut organisoidaan kokonaan uudestaan. Logistiikkapalvelut ulkoistetaan kokonaisuudessaan ja ict- ja tietohallintopalvelut organisoidaan uudestaan ja ulkoistetaan osittain.

Toimialajohtajat Juhani Sand, Mika Forsberg ja Jouni Peltomaa marssivat torstaina hyvinvointiyhtymän järjestämään tiedotustilaisuuteen. Hyviä uutisia ei ollut kerrottavana. Kuva: Katja Luoma

Yhtymän johto: potilasturvallisuus ei vaarannu

Työntekijäjärjestöistä esimerkiksi Tehy ja SuPer ilmaisivat yt-neuvotteluiden päätyttyä huolensa potilasturvallisuudesta ja työntekijöiden jaksamisesta. Huolestuttaako työnantajan edustajia samat asiat?

– Totta kai huolestuttaa. Aina tällaiset tilanteet aiheuttavat työnantajalle huolta siitä, miten asiat voidaan riittävän turvallisesti hoitaa. Tehdyt esitykset eivät nähdäkseni aiheuta potilasturvallisuusongelmia, sanoo Sand.

Ikääntyneiden palveluidenkaan piirissä ei mennä asiakasturvallisuuden rajoille, sanoo puolestaan Rautiainen.

– Henkilöstön jaksamisesta kannan huolta. Se on hyvä avoimesti sanoa. Ikääntyneiden palveluissa henkilöstön jaksaminen on jo aiemminkin puhuttanut paljon.

Toimitusjohtaja Erhola sanoo, että huoli henkilöstön jaksamisesta on asiallinen ja ymmärrettävä.

– On kuitenkin niin, että myös kuukausitolkulla jatkuva taloudellisesti hankala tilanne on omiaan rasittamaan henkilöstöä. Ei olisi vastuullista työnantajatoimintaa, että antaisimme tällaisen taloustilanteen antaa mennä entistä huonompaan suuntaan.

– Vaikka henkilötyövuosivähennys on suuri, niin irtisanomisten määrä on hyvin maltillinen suhteessa kokonaisuuteen.

Yhtymän operatiivinen johto huomautti, että lomautusten piiristä on rajattu pois kaikki ne työntekijät, jotka tekevät päivystys- ja ympärivuorokautista työtä.

Käytännössä pakkolomalle joutuu noin puolet yhtymän koko henkilöstöstä. Pidemmät, kahden viikon lomautukset kohdistetaan esimiehiin, tukipalveluiden koko henkilöstöön, hallintoon.

Toimialajohtajat ja toimitusjohtaja osallistuvat säästötalkoisiin omalta osaltaan kahden viikon palkattomalla työllä.

Milloin seuraavat yt-neuvottelut?

Yhtymän kuluvan vuoden alijäämä on painumassa 38,5 miljoonaan euroon. Nyt päätetyillä toimilla yhtymä tavoittelee toimillaan 15 miljoonan euron säästöjä.

Milloin on seuraavien yt-neuvotteluiden aika?

– En pysty vastaamaan tuohon kysymykseen vielä tänään. Ensin pitää odottaa hallituksen päätöstä, jonka jälkeen lähdemme näitä uudistuksia toimeenpanemaan. Pienempiä, kohdennettuja yt-neuvotteluita tulee varmastikin, mutta toivottavasti tämän mittaluokan neuvotteluja ei ihan heti ole, sanoo toimitusjohtaja Erhola.

Erholan arvion mukaan 15 miljoonan euron säästöt eivät näy dramaattisesti tavallisille asiakkaille.

– Valtaosa asiakkaista ei näe arjessaan näitä säästöjä.

Hyvinvointiyhtymä

Henkilöstövaikutukset

Irtisanominen: 51 henkilötyövuotta (htv).

Määräaikaisuus päättyy: 44 htv.

Uudelleen sijoittaminen: 40 htv.

Eläköityminen: 27 htv.

Sijaisten vähentäminen ja avointen tehtävien täyttämättä jättäminen: 20 htv.

Erikoistumispaikkojen vähentäminen: 5 htv.

Liikkeenluovutus: 63 htv.

Henkilöstövähennykset yhteensä: 250 htv.

Lisäksi noin 3 500 työntekijää tai viranhaltijaa lomautetaan viikon tai kahden viikon ajaksi. Lomautukset toteutetaan 1. tammikuuta–30. syyskuuta.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi