Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viranomaiset: Nuorten joukkotappelut ovat ilmiö, josta tulisi puhua kotona lasten kanssa

Nuorten joukkotappelu huolestuttaa päijäthämäläisiä viranomaisia. He kehottavat vanhempia puhumaan asiasta lasten kanssa kotona.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän, poliisin ja Lahden kaupungin edustajat olivat tiistaina koolla pohtimassa asiaa. Ilmiössä on kyse väkivallasta ja laittomasta toiminnasta, tapaamisen osapuolet korostavat.

Oikeudellisten seurausten lisäksi joukkotappeluun liittyy merkittävä riski, että siitä aiheutuu vammautumisia tai pahimmillaan jonkun hengen menettäminen.

Ilmiö on koskettanut myös niitä lapsia ja nuoria, jotka ovat törmänneet sosiaalisessa mediassa kuvattuihin videoihin. Poliisi muistuttaa, että kahden nuoren välisen tappelun katsojat voivat syyllistyä myös rikokseen.

Lahden kaupungin sivistyspalvelut reagoi tilanteeseen ja kouluista lähestytään lasten huoltajia. Myös nuorisopalveluissa lasten ja nuorten kanssa käydään keskustelua ilmiöstä.

Poliisin ja Päijät-Hämeen moniammatillisen Ankkuri-työn lisäksi hyvinvointikuntayhtymän lastensuojelu on mukana yhteistyöverkostossa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi