Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sykkeen liikkeet uskovat Prisman lisäävän kävijöitä – "Aina positiivista, jos kävijämäärät kasvavat"

Yritysvuokralaiset kuulivat Prisman tulosta maanantaina. Asiakkaat ilahtuivat uutisesta ja uskovat valikoiman laajenevan uuden kaupan myötä.

Paavolassa sijaitsevan kauppakeskus Sykkeen kiinteistö on 18-vuotias. S-Market on sen suurimpia liikkeitä. Kuva: Katja Luoma

Osuuskauppa Hämeenmaa kertoi maanantaina ostaneensa kauppakeskus Sykkeen, johon avataan Prisma noin kahden vuoden sisällä.

Kauppakeskuksessa on useita vuokralaisia, jotka kuulivat uutisen Prisman tulosta maanantaina. Osuuskauppa Hämeenmaa kertoi toivovansa, että vuokralaiset pysyvät kauppakeskuksessa.

Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto ennakoi maanantaina, että muutamat liikkeet vaihtavat paikkoja. Tyhjää tilaakin on jonkin verran.

Kaksikerroksisessa Sykkeen kauppakeskuksessa toimii yli 20 yritystä. Kuva: Katja Luoma

Toive: remontin aikana helppoa asioida

Sykkeessä toimii nykyään reilut 20 yritystä. Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa on esimerkiksi kangaskauppa Eurokangas, joka on ollut Sykkeen tiloissa vuokralla vuodesta 2012.

Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward suhtautuu Prisma-uutiseen neutraalisti.

– Varmasti on aina positiivista, jos kävijämäärät kasvavat. Tosin meidän tyyliseemme erikoiskauppaan asiakkaat yleensä löytävät hyvin, kunhan meille on kohtuullisen helppo tulla.

Eurokankaassa asioinut Leena Töyrylä ilahtui, että muut liikkeet voivat jatkaa Sykkeessä. Kankaita esittelee myymäläpäällikkö Satu Mukkula. Kuva: Katja Luoma

Eurokangas ei ole vielä saanut Hämeenmaalta kutsua tilaneuvotteluihin. Ward toivoo, että kauppakeskuksen remontin aikanakin liikkeissä olisi mahdollisimman helppoa asioida.

"Elävä ja mieluisa kauppakeskus on kaikkien etu"

Clas Ohlsonin kauppa sijaitsee Sykkeessä aivan Hämeenmaan tilojen vieressä.

– Meille on ilo, että kauppakeskukseen tulee toimija, joka houkuttaa asiakkaita. Elävä ja asiakkaille mieluisa kauppakeskus on kaikkien toimijoiden etu, kommentoi Clas Ohlsonin toimitusjohtaja Virpi Viinikainen.

Kivimaan apteekin proviisori Olli Salin uskoo muutoksen olevan mahdollisuus. Kuva: Katja Luoma

Kivimaan apteekki on toiminut nykyisellä paikallaan Sykkeen avaamisesta lähtien. Apteekin proviisori Olli Salin toteaa, että Prisman tulo on positiivista, sillä se tuo myös uutta väkeä.

– Muutos teettää työtä, mutta se on myös mahdollisuus.

Salinin mukaan apteekki on valmis pysymään nykyisellä paikallaan tai siirtymään toiseen sijaintiin Sykkeessä. Jälkimmäisessä tapauksessa olisi kuitenkin käytävä neuvotteluja, sillä silloin apteekki haluaisi lisää tilaa.

Vuokko Niemi toteaa, että Prisma tuo laajemman valikoiman. Kuva: Katja Luoma

"Hyvä, että kauppa-alue vilkastuu"

Naapuritontilla Paavolassa on Suomen vanhin Citymarket, jossa nykyinen kauppias Petri Putila aloitti puolitoista vuotta sitten.

Hän suhtautuu Prisma-uutiseen tyynesti.

– Kehitämme omaa toimintaamme jatkuvasti. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan uuden linjamme, joka painottaa laatua ja tuoreutta. Yksi esimerkki tästä on toukokuussa lanseerattu oma jäätelömme, Putila sanoo.

Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä toteaa, että Kesko keskittyy oman verkostonsa kehittämiseen. Hän pitää hyvänä, että Paavola kauppa-alueena vilkastuu.

Veikko Pekkonen ja Pertti Karppinen käyvät Sykkeessä usein. Prisman tulo tarkoittaa heille sitä, ettei Holmalla tai Launeella tarvitse käydä niin usein. Kuva: Katja Luoma

Asiakkailta positiivista palautetta

Sykkeessä tiistai-iltapäivänä liikkuvat asiakkaat suhtautuvat Prisma-uutiseen positiivisesti. Sykkeessä usein asioivat Veikko Pekkonen ja Pertti Karppinen pitävät asiaa hyvänä.

– Ei tarvitse ajaa Launeelle tai Holmalle.

– Tämä on todella kehityskelpoinen juttu. Tulee laajempi valikoima, kiittelee myös Sykkeessä asioinut Vuokko Niemi.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi