Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden keskustan uuteen Prismaan tulee suuret ruokatiskit ja lapsille leluja

Kauppakeskus Sykkeeseen on tulossa uusi Prisma. Kuva: Jani Röynä

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtajan Olli Vormiston puhelin pirisi maanantaina tiuhaan, kun uutinen Lahden keskustaan avattavasta uudesta Prismasta tuli julki. Hämeenmaa on ostanut kauppakeskus Sykkeen, johon Prisma avataan noin kahden vuoden sisällä.

– Kaikki lähti siitä, että meillä on hyvä S-market siellä jo pohjana, johon voimme Prisman laajentaa. Kun kauppakeskuksen myynti tuli mahdolliseksi tartuimme siihen. Haluamme lisätä Lahden keskustan elinvoimaa ja palvelutarjontaa, Vormisto kommentoi.

Hämeenmaalla on S-marketin lisäksi Sykkeessä kosmetiikkamyymälä E-motion. Hämeenmaan vuokraamissa tiloissa toimii myös kampaamo.

Uudesta Prismasta tulee suurin piirtein Hollolan Prisman kokoinen eli noin 6 500 neliötä. Vormisto uskoo, että keskustaan valmistuva marketti vaikuttaa jonkin verran myös muiden Lahden Prismojen asiakasmääriin.

– Ennusteita ja laskelmia on tehty. Lopulta sillä ei ole hirveästi merkitystä, missä Prismassa ihmiset tekevät ostoksensa, hän toteaa.

Uuden Prisman tarkat suunnitelmat eivät ole vielä valmiita, mutta Vormiston mukaan keskustaan tulee valikoimaltaan "keskustapainotteinen Prisma".

– Ruokapuolella panostamme edelleen suuriin palvelutiskeihin. Lisäksi tuomme valikoimiin muun muassa lastenvaatteita ja leluja, Vormisto sanoo.

Koska kauppakeskuksessa on paljon muita vuokralaisia, aloittaa Hämeenmaa heidän kanssaan neuvottelut jatkosta pian. Toiveissa on, että vuokralaiset pysyvät kauppakeskuksessa.

Vormisto ennakoi, että muutamat liikkeet vaihtavat paikkoja. Tyhjää tilaakin on jonkin verran. Uuden Prisman yhteydessä kiinteistössä tehostetaan energiankäyttöä ja esimerkiksi pysäköintihalliin tulee vapaista paikoista kertovat liikennevalot.

Vormiston mukaan 18-vuotias rakennus on ikäisekseen hyvässä kunnossa.

Juttua korjattu 1.10. klo 9.24: Jutussa luki aiemmin, että Sykkeen Prismasta tulee saman kokoinen kuin Holman Prismasta. Sykkeen Prismasta tulee kuitenkin saman kokoinen kuin Hollolan Prismasta.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi