Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ilotulitteen räjäyttelyä, ravintolan ikkuna rikki – HIFK:n faniretki Lahteen alkoi lauantaina rähinällä, katso kuvat

Savupommi väritti maiseman punaiseksi ennen ottelua Fellmaninpuiston nurkalla. Kuva: Lukijan kuva

Lauantain Veikkausliigan FC Lahden ja HIFK:n väliseen jalkapallo-otteluun saapuneet HIFK:n fanit laittoivat lauantaina hulinaksi matkallaan Lahden hiihtostadionille ja poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen. Kaikkiaan Lahteen saapui kolme fanibussillista eli noin 200 henkeä. Yksi bussi tuli kuitenkin jo hieman aikaisemmin ja niinpä noin 40 hengen joukko vietti aikaansa kaupungilla ennen ottelua.

Kello 13.15 aikaan kyseinen kannattajajoukko oli matkalla aluksi Aleksanterinkadulta Kisapuistoon, mutta oikaisivatkin sitten vanhan linja-auto-aseman jälkeen ravintola Iloisen Kulkijan ohi kohti urheilukeskusta.

Iloisen Kulkijan edustalla HIFK:n kannattajat yrittivät haastaa riitaa sisällä olleiden FC Lahden kannattajien kanssa. Samassa rytäkässä myös ravintolan ikkuna rikkoutui. Tekijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa, mutta tapahtuneesta ei ole poliisin mukaan kirjattu rikosilmoitusta, vaan yrityksen omistaja ja tekijä sopivat korvauksesta keskenään.

Kuva: Lukijan kuva

Fellmannin puiston liepeillä fanien meno jatkui railakkaana. Päihtynyt joukkio laukaisi useita erivärisiä ilotulitteita, joista tuli savua sekä soihdun. Soidun sytyttämisestä on kirjattu rikosilmoitus ja tekijä on poliisin tiedossa.

Hämeen poliisin antamien tietojen mukaan myös fanikatsomossa oli ottelun aikana levottomuuksia ja kaksi katsojaa poistettiin kesken pelin. Ottelun jälkeen poliisi toimitti häiriköt fanibussiin paluukyydille Helsinkiin.

Juttua päivitetty 28.9.2019 kello 17.14. ja korjattu kello 19.12 sekä 29.9. klo 9.39.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi