Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaksi lautakuntaa riitelee keskenään Asikkalassa Vääksyn koulun purkamisesta

Vääksyn yhteiskoulun vanhan osan (oik) purkukiista mutkistuu. Kuva: Pirjo Kamppila

Vääksyn yhteiskoulun vanhan osan purkukiista jatkuu. Uusin käänne on, että Asikkalan tekninen lautakunta aikoo valittaa kunnan ympäristölautakunnan päätöksestä.

Ympäristölautakunta päätti 3. syyskuuta kumota rakennustarkastajan antaman purkuluvan. Kumoamisen perusteluna oli, että rakennus on suojattu osayleiskaavassa ja rakennus täyttää suojelun edellytykset.

Tekninen lautakunta päätti tiistain kokouksessaan äänestyksen jälkeen, että se valittaa ympäristölautakunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen. Perusteluna on, että ympäristölautakunnan kumoava päätös on tehty virheellisin perustein. Lisäksi ympäristölautakunnan päätös oli vastoin kunnan hallintosääntöä, jossa purkamisesta päättää tekninen lautakunta.

Purkuluvasta ovat jo aiemmin tehneet oikaisuvaatimuksen ympäristölautakunnalle Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ja yksityinen henkilö.

Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys on myös jättänyt Hämeen ely-keskukseen esityksen, jonka mukaan Vääksyn yhteiskoulun vanha osa pitää suojella rakennusperintölailla.

– On demokratian vastaista, että viisi henkilöä (ympäristölautakunta) kävelee kunnanvaltuuston suuren enemmistön yli, perustelee teknisen lautakunnan puheenjohtaja Yrjö Wederhorn (KoKu).

Hänen mielestään ympäristölautakunnan päätös vaikeuttaa rakennushankkeen eteenpäin viemistä, koska nyt uudiskoulun suunnitelmassa pitää miettiä yhtaikaa kahta vaihtoehtoa: sekä vanhan osan kanssa tai sitä ilman.

Wederhorn muistuttaa aiemmin tehdyistä tutkimuksista, joiden mukaan vanha osa ei sovi tiloiltaan uuden opetusmallin tiloiksi. Konsulttiselvityksen mukaan vanhan osan saneeraus nykyaikaiseksi, esimerkiksi ilmavaihdon koneellistaminen, olisi riskialtista.

 Oma lukunsa kiistassa on, että Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys esitti elokuussa Hämeen ely-keskukselle, että Vääksyn yhteiskoulun vanhin osa suojellaan rakennusperintölailla.

Lue myös: Yksi vastaan yksi, 50 seuraa vierestä, huolestuttava ilmiö levisi Päijät-Hämeeseen: nuoret sopivat tappeluita ja kuvaavat ne someen
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi