Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Työttömyys aleni Hämeessä elokuussa koko maan nopeiten

Työttömyys on alentunut Päijät-Hämeessä nopeammin kuin valtakunnassa keskimäärin. Kuva: Jussi Vehkasalo

Työttömyys aleni Hämeen ely-keskuksen alueella elokuussa maan nopeinta vauhtia.

Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt vuodentakaiseen verrattuna 988 henkilöä eli yhdeksän prosenttia.

Kanta-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli elokuussa kymmenen prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömyys on alentunut viime vuoden elokuun tilanteesta neljä prosenttia.

Lahdessa työttömyysaste oli elokuussa 12,5 prosenttia. Työttömien osuus on alentunut vuodentakaisesta 0,9 prosenttiyksikköä.

Lahden työttömyystilanne on nyt samalla tasolla kuin elokuussa 2011. Nykyistä alhaisempi elokuun työttömyysaste oli edellisen kerran vuonna 2008 (10,3 prosenttia). Tilanne on kohentunut selvästi vuoden 2015 elokuusta, jolloin työttömyysprosentti oli 17,4.

Joensuussa korkein

Suurimpien kaupunkien korkein työttömyysaste oli elokuussa Joensuussa (13,2) ja toiseksi korkein Lahdessa. Jyväskylässä työttömyysprosentti oli elokuussa 11,8, Porissa 11,5, Tampereella sekä Turussa 11,3, Oulussa 10,9 ja Kouvolassa 10,3 prosenttia.

Suurista kaupungeista työttömyystilanne oli paras Espoossa (7,9), Vantaalla (8,6), Helsingissä (9,2) ja Kuopiossa (9,4).

Ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Päijät-Hämeessä oli elokuussa 10 090 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysaste oli korkein Lahdessa. Toiseksi suurin työttömien osuus oli Heinolassa (11,7) ja kolmanneksi suurin Kärkölässä (10,1).

Maakunnan alhaisin työttömyysaste oli Hollolassa (6,8). Asikkalassa työttömyysaste oli elokuussa 7,7, Orimattilassa 8, Sysmässä 8,4, Padasjoella 9,1 ja Hartolassa 9,5 prosenttia.

Nuorisotyöttömyys eli alle 25-vuotiaiden työttömyys oli Hämeen ely-keskuksen alueella elokuussa 13,2 prosenttia. Ulkomaalaisista työnhakijoista työtä vailla oli 25,7 prosenttia.

Hämeen te-toimistoon ilmoitettiin elokuussa uusia avoimia työpaikkoja runsaat 3 000, mikä on hieman viimevuotista vähemmän. Työpaikoista 86 prosenttia oli yrityksissä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä sekä asiantuntijatehtävissä.

Lue myös: Huoli ilmastosta sai miljoonat nuoret liikkeelle – Lahti tukee oppilaiden osallistumista ilmastolakkoon
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi