Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaiset lomailijat yhä jumissa Kreikassa - "Koko ajan saa kytätä puhelinta, edes päiväunia ei uskalla ottaa"

Anne Ojanen ja Emmi Riipinen odottavat Pargassa tietoa kotimatkasta. Kuva: Saara Larkio

Lahtelaisten Anne Ojasen ja Emmi Riipisen tilanne ei ollut maanantai-iltana muuttunut. Heidän piti lentää iltalennolla Kreikasta Suomeen, mutta matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssin takia suunnitelmat menivät uusiksi.

Kaverukset eivät tiedä, koska pääsevät palaamaan Suomeen. Ojasen mukaan stressaavinta on nimenomaan epätietoisuus. Hän on perunut varmuuden vuoksi myös keskiviikoksi sovitut menonsa.

Hotelliinsa he saavat jäädä ainakin tulevaksi. yöksi.

– Emme ole saaneet mitään muuta varmaa tietoa kuin että maanantaina ei lennetä kotiin. Olisi tosi kiva, jos Tjäreborgilta tulisi esimerkiksi varma tieto siitä, että tiistaina ei lennetä tai lennetään. Nyt me olemme täällä koko ajan matkalaukut puoliksi pakattuina, ja koko ajan saa kytätä puhelinta. Edes päiväunia ei uskalla ottaa.

Tilannetta mutkistaa se, että matkan varanneella Ojasella ei ollut vakuutusta matkaa varten, Riipisellä kyllä. Niinpä Ojasta mietityttää nyt sekin, riittävätkö hänen sairauttaan varten mukaan varatut lääkkeet kotimatkaan asti.

– Viimeinen lomapäivämme täällä meni ihan pilalle. Harkitsemme korvausten hakemista.

Samassa matkakohteessa on ollut jonkin verran brittejä ja vähän muita suomalaisia. Thomas Cookin konkurssi tuli isolle osalle lomailijoista täytenä yllätyksenä. Ojanen kertoo parin turistinaisen käyneen Tjäreborgin paikallisella toimistolla, mutta siellä ei ollut ketään.

– Melkeinpä tässä mediaa seuraamalla pysyy parhaiten kärryillä siitä, mitä asiassa tapahtuu. Meille ei juuri tietoa tule. Sain puhelimeeni tänään Tjäreborgilta linkin, josta pääsee varaamaan matkoja ilmeisesti omakustanteisesti. Aika erikoista minun mielestäni, Ojanen sanoo.

Etelä-Suomen Sanomat on nähnyt kyseisen Tjäreborgin lähettämän viestin. Siinä on linkki Tjäreborgin sivuille ja jo mediassakin kerrottua tietoa matkan peruuntumisesta. Tjäreborg myös vakuuttaa viestissä tekevänsä kaikkensa, että järjestääkseen matkustajien paluulennot. Tjäreborg kertoo tiedottavansa lisää mahdollisista matkojen korvaamisista niin pian kuin mahdollista.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi