Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaksikymppinen mies pitkässä seksisuhteessa kuusi vuotta nuoremman kanssa – sai ehdollista, mutta raiskaussyyte kaatui

Käaräjäoikeus käsitteli juttua elokuun lopulla, tuomion se antoi perjantaina. Kuva: Juha Peurala

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on käsitelty tavallisesta poikkeavaa seurustelusuhdetta. Mies oli suhteen aikana 19–20-vuotias ja tyttö 13–14-vuotias.

Suhdetta edelsi nettituttavuus. Tyttö oli kertonut suhteesta vanhemmilleen, jotka olivat tavanneet miehen suhteen alussa. Mies edellytti, että tytön vanhemmat tietävät tapaamisista.

Pari oli sukupuoliyhteydessä taajaan jo suhteen alkuvaiheessa. Se oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja tytön aloitteesta

Tytön mukaan miehen mustasukkaisuus aiheutti suhteessa ristiriitoja, ja kerran mies oli tytön mukaan pakottanut hänet sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttäen. Se oli tapahtunut syrjäisellä tiellä autossa.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä törkeästä raiskauksesta autossa. Tekopaikkana oli Heinola.

Mies kiisti syytteet. Hänen mielestään hänen ja tytön henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ollut isoa eroa. Mies vetosi fyysiseen sairauteensa.

Uhkasi tappamisella

Tytön äiti sai kuulla seksisuhteesta vasta kouluterveydenhoitajalta, jonka puoleen tyttö oli kääntynyt suhteen riitojen aiheuttaman ahdistuksen vuoksi. Mustasukkainen mies oli huoritellut tyttöä, uhannut tappamisella ja lähettänyt tälle kuvan puukosta.

Tapahtumat autossa mies kiisti. Oikeuden mielestä tytön kertomus ja sitä osittain tukeva todistajan kertomus eivät riitä näytöksi, joten se hylkäsi syytteen.

Hyväksikäyttösyytteen oikeus hyväksyi. Teosta teki törkeän miehen ja tytön suuri ikäero sekä se, ettei kyse ollut tasavertaisesta suhteesta, koska siihen liittyi kontrolloimista ja mustasukkaisuutta. Rikoslain rajoitussäännös ei oikeuden mielestä ollut sovellettavissa tapaukseen.

Lähettämissään viesteissä mies oli esineellistänyt tyttöä.

Käräjäoikeus tuomitsi nyt Keski-Suomessa asuvan, vuonna 1997 syntyneen miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sen ohessa 40 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Miehen on maksettava tytölle kärsimyskorvauksena 7 000 euroa sekä korvattava valtiolle oikeudenkäyntikuluja yli 6 200 euroa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi