Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

PHKS:n työvaatehyllyt ammottivat tyhjyyttään – työntekijä: "Joka asiassa tingitään"

Siniset puserot ja housut ovat vähissä työvaatehyllykössä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan työntekijä kertoo ESS:lle, että sairaalassa ei ole tarpeeksi työvaatteita. Tietyt työvaatteet olivat viime viikolla lähes loppuneet liinavaatevarastosta.

Pulaa oli sinisistä puseroista ja housuista, joita käyttävät muun muassa sairaanhoitajat, lähihoitajat, perushoitajat ja lääkintävahtimestarit.

Nimettömänä esiintyvä työntekijä kertoo, että työ- eli suojavaatteiden vähyys on vuosia jatkunut ongelma. Vaatteet eivät ole koko ajan loppu, mutta ajoittain hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Hänen mukaansa asiasta on monta kertaa välitetty tietoa eteenpäin, mutta parannusta ei ole tapahtunut.

Työntekijän mukaan työvaatteet vaihdetaan yleensä päivittäin ja likaantumisen vuoksi ne joudutaan joskus vaihtamaan myös kesken päivän.

– Työvaatteet ovat kierrossa vähissä, ne ovat pesussa tai päällä. Osa hamstraa niitä helposti kaappiinsa, mutta se ei selitä koko ongelmaa. Tuntuu, että tämä on pitkään jatkuneen talouskurimuksen tuotos. Joka asiassa tingitään, hän sanoo.

PHKS:n hallintoylihoitaja Senja Kuiri kertoo, ettei ollut kuullut asiasta ennen ESS:n yhteydenottoa.

– Minulle ei ole tullut suoraan viestiä tästä. Nyt kuulin, että yhdellä osastolla on ollut pulaa suojavaatteista. Aika ajoin on tilanteita, että vaatteet ovat tilapäisesti vähissä, mutta eivät pysyvästi. Jos olisi laajoja toimitusvaikeuksia, olisin kuullut niistä.

Kuiri kertoo, että ohjeiden mukaan päällä olevien vaatteiden lisäksi saa olla yksi suojavaatekerta varalla pukukaapissa.

– Jos on otettu varalle useampi kuin yksi vaatekerta, niin se vaikuttaa. Mutta olen ollut tässä työssä puoli vuotta, enkä ole kertaakaan kuullut tällaisesta.

Mitä pitää tehdä, jos suojavaatteita ei ole hyllyssä?

– Totta kai siitä pitää keskustella lähiesimiehen kanssa, ellei työkaveri pysty auttamaan, eli jos hänellä sattuu olemaan varalla suojavaatekerta, Kuiri sanoo.

Lue myös: Vain harva päijäthämäläinen taloyhtiö on kieltänyt parveketupakoinnin, prosessi koetaan hitaaksi ja kalliiksi – "Valvonta on hyvin hankalaa"
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi