Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ympäristöviikon koordinaattori Sari Knuuti luottaa fiksuun nuorisoon - "Uskon, että tulevat sukupolvet pelastavat maailman"

Sari Knuuti toivoo, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota kulutukseensa. Kuva: Minni Salminen

Seudullisen Ympäristöviikon koordinaattori Sari Knuuti sanoo, että lapset ja nuoret tietävät nykyisin paljon kestävästä elämäntavasta.

- Näistä asioista puhutaan ihan päiväkodista lähtien. Lapset saavat lajitteluopastusta ja opastusta kestävän ruoan valitsemiseen. Uskon, että tulevat sukupolvet pelastavat maailman. Meidän pitäisi kuunnella tarkemmin ja uskoa, mitä he sanovat. Heillä on varmasti viisautta eri tavalla kuin meillä, Knuuti sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Knuuti haastaa kaikki lahtelaiset miettimään loppuvuoden 2019 aikana kulutuksen vähentämistä.

- Toivoisin, että kulutus pienenisi, ja ihmiset miettisivät todellakin, mitä tarvitsee ostaa uutena. Olisiko muita vaihtoehtoja? Voiko lainata? Ostaa ehkä käytettynä? Kannattaa miettiä peruskysymyksenä, että tarvitseeko oikeasti sitä asiaa, mikä tässä tuntuu siltä, että se olisi kiva saada. Vuoden teeman mukaisesti, voisi pikkaisen miettiä myös sitä, mitä syö ja päivätasolla ruokakaupassa, että kuinka paljon ruokaa joutuu hukkaan. Joutuuko heittämään roskiin ja huomaako omassa käytöksessään jotain, mitä pitäisi ehkä muuttaa, ja säästää luonnon lisäksi rahaa, Knuuti sanoo.

Seudullisen Ympäristöviikon Lahden päätapahtuma, Ympäristökylä lauantaina 21.9. klo 11-15 Kauppatorilla (Torikadun ja Aleksin kulmaus) sekä Aleksin monitoimialueella (torilta Lanun aukiolle).

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi