Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden seudulla vangittu lyhyen ajan sisällä viisi törkeästä huumerikoksesta epäiltyä – joukossa kaksi jengiläistä

Hämeen poliisi epäilee viikko sitten vangittujen UB-jäsenten liittyvän Suomen suurimpaan ekstaasitakavarikkoon Lahdessa. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitoksen on onnistunut paljastaa useita törkeitä huumausainerikoksia Lahden seudulla. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut poliisin vaatimuksesta vajaan kahden viikon sisällä viisi huumerikoksesta epäiltyä.

Maanantaina käräjäoikeus vangitsi kaksi kolmekymppistä orimattilalaismiestä. Poliisi ei toistaiseksi kerro tapauksesta muuta kuin sen, että tutkinnan kohteena on seitsemän kuukauden mittainen ajanjakso.

Molemmat epäillyt ovat poliisin mukaan myöntäneet teon.

UB-jäsenillä kytkös isoihin amfetamiini- ja ekstaasijuttuihin?

Viikkoa aiemmin käräjäoikeus vangitsi kaksi kolmekymppistä lahtelaista miestä, joitten poliisi epäilee liittyvän sysmäläiseltä lomakiinteistöltä viime syksynä löytyneeseen 21 kilon amfetamiinierään sekä tämän vuoden helmikuussa lahtelaisesta asunnosta takavarikoituihin ekstaasitabletteihin.

Kyse oli Suomen suurimmasta, yli 150 000 tabletin suuruisesta ekstaasitakavarikosta. Rikoksen paljastamisessa poliisi teki yhteistyötä Tullin kanssa.

Molemmat vangitut ovat rikollisjärjestö United Brotherhoodin jäseniä. Heidän kiinni ottonsa liittyy laajaan operaatioon, jossa eri viranomaiset ovat viime vuoden kesäkuusta lähtien tehneet valtakunnallisesti yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi.

– Kun työtä tehdään isoilla resursseilla, tulostakin syntyy, kuvaa rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Esitutkinta aikanaan osoittaa, onko amfetamiini- ja ekstaasijuttujen johto ollut Lahden UB:n jäsenten käsissä vai muualla. Ekstaasijutussa toukokuussa tuomittu lahtelainen on UB:n alajengin Bad Unionin jäsen.

Lounais-Suomen poliisin alueella UB-operaatio johti yhdeksän henkilön vangitsemiseen. Heistä kuudella on UB-tausta tai heillä on löyhää vahvempi kytkös jengiin. Tutkinta liittyy osittain myös Hämeeseen, mutta poliisi ei toistaiseksi yksilöi, millä tavoin.

Koko maassa UB-operaatiossa on vangittu 21 henkilöä.

Syyskuun alkupuolella käräjäoikeus vangitsi törkeästä huumausainerikoksesta epäillyn lahtelaismiehen. Tapaus ei liittyne muihin Hämeen poliisin äskettäin paljastamiin juttuihin.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi