Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jalkarannan monitoimitalo Jalon sisäilmaongelmat jatkuvat

Jalkarannan monitoimitalo otettiin käyttöön vuonna 2016. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden Jalkarannan monitoimitalo Jalon sisäilmaongelmat jatkuvat. Lahden Tilakeskus on selvittänyt ongelmia jo vuodesta 2016 asti, jolloin rakennus valmistui. Viimeisimmät kuntotutkimukset tehtiin viime kesänä.

– Tutkimuksen perusteella ei löydetty suoraa yhteyttä tehtyjen poikkeamahavaintojen ja oireilun kautta esille nousseiden tilojen välillä, Lahden Tilakeskuksen sisäilma-asiantuntija Jussi Hietala sanoo.

Selvitysten mukaan Jalossa on kuitenkin havaittu muun muassa viitteitä alapohjarakenteen hallitsemattomista ilmavuodoista, ilmanvaihdon toiminta- ja tasapainoisuuspoikkeamista sekä päällysterakenteiden kunnon alentumisesta.

– Terveysvalvonta edellyttää Lahden Tilakeskusta ryhtymään terveyshaittojen syntymistä ehkäiseviin toimenpiteisiin. Lahden Tilakeskus on aloittanut valmistelevat toimet, Hietala sanoo.

Rakennusterveysasiantuntijan arvion mukaan monitoimitalon tiloissa on mittaluokaltaan pieniä sisäilmahaittoja. Osassa tiloista on havaittu muun muassa haitallisia epäpuhtauksia, kohonneita rakennekosteuksia ja materiaalipäästöjä muovimattojen pinnoitteissa.

Tilat ovat normaalisti käytössä, kunnes mahdolliset korjaustoimenpiteet tehdään.

Monitoimitalo Jalossa toimivat Jalkarannan koulu, päiväkoti, alle kouluikäisten kerhotoiminta, kirjasto, oppilas- ja kouluterveydenhuoltopalvelut sekä Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden palvelukeittiö. Liikuntatiloja käyttävät koululaisten lisäksi myös kaupunkilaiset. Jalkarannan koulussa on 325 oppilasta. Päiväkodissa toimii kymmenen lapsiryhmää, joissa on yhteensä 160 lasta.

Lue myös: Jos Lahden koululaisille ei ruoka maistu, kauppa käy sovelluksen avulla – kysytyimpiä ovat laatikkoruoat ja kiusaukset
Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi