Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaupunginjohtaja Timonen toivoo vauhtia lentoradan toteuttamiseen

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan Lahti on valmis aloittamaan neuvottelut hankeyhtiöihin osallistumisesta. Kuva: Antti Yrjönen

Lentorata ja pääradan kehittäminen ovat erityisen tärkeitä Lahdelle, toteaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen Lahden kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

– Suomiradan eli pääradan kehittämisellä on poikkeuksellisen laajat aluetaloudelliset vaikutukset. Pääkaupunkiseudun lisäksi ratahankkeen vaikutus ulottuu useimmille suurille kaupunkiseuduille Suomessa.

Lentorata mahdollistaisi suoran yhteyden lentokentälle

Liikenneministeri Sanna Marin (sd.) julkisti tiistaina suunnitelmat suurten raideliikennehankkeiden edistämisestä. Suunnitelmien mukaan Turun ja Tampereen tunnin ratayhteyksiä edistetään hankeyhtiöillä.

Lentorata on tarkoitus toteuttaa Suomiradan yhteydessä. Lentorata mahdollistaa suoran yhteyden Lahdesta lentoasemalle Keravan kautta ja edelleen Helsinkiin. Timosen mukaan Lahti on valmis aloittamaan neuvottelut hankeyhtiöihin osallistumisesta.

Itärata nykyisiä ratoja parantamalla

Itäradasta liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää selvityksen eri vaihtoehdoista. Kaupunginjohtaja Timosen mielestä itään suuntautuvien yhteyksien parantaminen tulee toteuttaa nykyisen rataverkon peruskorjauksella ja nopeuttamisella. Näin edistetään yhteiskunnallisia päämääriä kestävästi, kustannustehokkaasti ja mahdollisimman suurta väestöpohjaa palvellen.

– Luotan siihen, että nyt tehtävä yhteiskuntataloudellinen tarkastelu suosii Lahden kautta kulkevia yhteyksiä. Olemme kuitenkin Suomen viidenneksi suurin kaupunkiseutu, Timonen toteaa tiedotteessa.

Lue myös: Valtuustoaloite: Lahden kaupungin maksettava korvauksia Tiirismaan lukion rehtorille
Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi