Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

MeaManna avasi Lahden pääkirjastoon ekokahvilan – avajaisia vietetään lauantaina

Kahvila työllistäää etenkin Sylvia-kotiin kuuluvan Kaupunkikylä-työyhteisön erityistukea tarvitsevia aikuisia ja maahanmuuttajia.

Kirjaston MeaManna avautui yleisölle maanantaina. Kuva: Heidi Nikunen

Lahden kaupungin pääkirjaston MeaManna-kahvila avautui yleisölle viime maanantaina. Varsinaisia avajaisia kirjaston Ekokahvila MeaMannassa vietetään lauantaina 7. syyskuuta kello 11-15.

Avajaispäivänä kirjaston kahvilassa on tarjolla monenlaisten herkkujen lisäksi muun muassa lasten taidetyöpaja, Kaupunkikylän kuoro, Hehewuti sekä Jose Kuusisto & Benjamin Kaufmann Duo.

MeaMannan tuleminen kirjastoon ratkesi alkukesästä, kun vanha yrittäjä päätti lopettaa toimintansa.

– Olemme aivan innoissamme MeaMannan avaamisesta Lahden pääkirjastoon, vaikka lounaskahvilan pitäminen onkin meille iso ponnistus ja haaste, MeaMannan toimintaa pyörittävän Kaupunkikylän yksikönjohtaja Eveliina Aaltonen sanoo.

Vain luomua

Ilona Lindroos, Suhair Mohammed, Petri Kuusisto, Vilai Hess, Jesse Partanen ja Juho Aaltonen ovat valmiina palvelemaan asiakkaita. Kuva: Eveliina Aaltonen

Hollolankadulla sijaitseva Leipomo-Kahvila MeaManna on Lahden ainoa vain luomuraaka-aineita käyttävä lounaskahvila Lahdessa.

Myös kirjaston kahvilassa luomu, lähiruoka, paikallisesti tuotetut kasvikset ja vegaaniset vaihtoehdot ovat kahvilan tarjottavien ja lounaiden pääraaka-aineita.

– Toimintaperiaate on melkolailla sama kuin toisessakin kahvilassamme.

Lahden ensimmäinen MeaManna -kahvila toimii Sylvia-kodin alaisuudessa, kuten kirjastonkin kahvila. Hollolankadun kahvila on työllistänyt etenkin Sylvia-kotiin kuuluvan Kaupunkikylä-työyhteisön erityistukea tarvitsevia aikuisia.

– Kirjaston kahvilaan työllistämme myös maahanmuuttajia. Meillä on aluksi yksi henkilö työkokeilussa. Hänet vakinaistetaan, mikäli kokeilujakso sujuu hyvin, Aaltonen sanoo.

Raakakakut herkkuina

Osa kirjaston kahvilan leivonnaisista tehdään kahvilan keittiössä, osa tulee MeaMannan leipomosta, jossa leivotaan sämpylöitä, leipää, kakkuja ja muita leivonnaisia kahden kahvilan tarpeisiin. Omassa leipomossa tehdään myös mysliä ja muita elintarvikkeita.

– Olemme erikoistuneet etenkin raaka-kakkuihin. Myös pullat ovat todella herkullisia, voin luvata.

Aaltosen mukaan kirjastoon avatussa kahvilassa on käynyt avajaisviikolla runsaasti ihmisiä.

– Olemme saaneet hyvää palautetta lounaasta ja leivonnaisista.

Kirjaston Ekokahvila MeaManna on avoinna arkisin kello 8-19 ja lauantaisin kello 11-15. Lauantaisin kahvilassa tarjoillaan koko päivän mittainen aamiainen. Sunnuntaisin kahvila on suljettu.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi