Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän yt-neuvotteluista sukeutui hurja aivoriihi - työntekijät jättäneet jo noin 1 500 muutosehdotusta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palveluksessa on noin 7 000 työntekijää. Kuva: Mirja Hussain mhus

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijät ovat meneillään olevissa yt-neuvotteluissa jättäneet työnantajalle jo noin 1 500 kehittämisehdotusta. Myös ammattijärjestöiltä on pyydetty lausunnot, miten tarvittavat säästö- ja kehittämistoimet tulisi toteuttaa.

Lue myös: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-pöytään odotetaan nyt henkilöstön ideoita säästökeinoiksi
 

Hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola kiittelee henkilöstön aktiivisuutta ja pitää ehdotusten lukumäärää odotettua suurempana.

– Se (so. lukumäärä) on yllättänyt ainakin minut. Ehdotuksista pystyy lukemaan sen vakavuuden ja vilpittömyyden, jolla henkilöstö haluaa osallistua asioiden ratkaisemiseen.

Palautteet on yhtymän johdossa luettu ja niistä on tehty arviot, liittyykö työntekijän esittämä ajatus yt-neuvotteluihin vai sopiiko se paremmin yhtymän pitkän tähtäimen muutosohjelmaan.

Kehittämisehdotusten jättämiselle on annettu jatkoaikaa ensi sunnuntaihin asti. Sen lisäksi hyvinvointiyhtymän henkilökunta saa vastattavakseen kyselyn yt-neuvotteluista ja muutosjohtamisesta. Kysely uusitaan keväällä.

– Kyllä työnantaja yrittää tosissaan saada henkilöstöä osallistumaan tähän prosessiin kaikilla niillä keinoilla, mitä meillä on käytettävissä, painottaa Erhola.

Hyvässä hengessä

Toiitusjohtaja Marina Erholan mielestä työnantajan sekä työntekijäpuolen edustajat ovat vieneet yt-neuvotteluita eteenpäin hyvässä yhteishengessä.

– Työntekijäjärjestöilla on toki huolta henkilöstön jaksamisesta ja väen riittävyydestä. Se on tietysti aivan perusteltu huoli.

Yt-neuvottelut jatkuivat torstaina, jolloin työnantaja esitti säästöehdotuksensa perhe- ja sosiaalipalveluista, terveys- ja sairaanhoitopalveluista sekä ympäristöterveydenhuollosta. Erhola ei tässä vaiheessa halua paljastaa käytyjen keskustelujen ja esitettyjen ehdotusten sisältöä, koska neuvottelut ovat kesken.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhteistoimintaneuvotteluissa tavoitellaan 15 miljoonan euron säästöjä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää 250 työntekijän vähentämistä.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi